Euroopa börsidel positiivne meeleolu

Alvar Jõgeva 16. detsember 2004, 00:00

Euroopa börsid olid eile kerges plussis, investorid olid pärast teisipäevast USA keskpanga läbi viidud intressitõusu positiivselt meelestatud. Intressitõus kinnitas, et maailma suurima majanduse kasv on jätkusuutlik. Euroopa aktsiate liikumist kajastav Stoxx 600 indeks kerkis 29 kuu tipptasemele.

Tugevust näitas Euroopa suurima rõivatootja Hennes & Mauritzi aktsia. Firma teatas novembrikuu müügikäibe, mis kasvas viimase kahe aasta kiireimas tempos. Aktsia hind kerkis uudise toel 3,4 protsenti.

Briti suuruselt neljas pank HBOS sai reitinguagentuurilt Standard & Poor?s kõrgema krediidireitingu. Panga aktsia kerkis uudise mõjul 3,9 protsenti. Teisipäeval teatas HBOS, et firma käesoleva aasta kasum tuleb arvatavasti analüütikute prognoosidest suurem.

Nokia aktsia liikus samuti jõudsalt, kerkides ligi protsendi võrra. Nokia aktsiat toetas positiivne meelestatus Ühendriikide majanduskasvu suhtes. Tegemist on maailma suurima mobiiltelefonide tootja jaoks väga olulise turuga, mis avaldab suurt mõju ka ettevõtte tulemustele. Nokia on varasematel aastatel näidanud neljandas kvartalis väga tugevat müüki. Viimase kvartali käive moodustab ligi kolmandiku firma kogu aasta müügist. Kui firma jõulumüük edeneb hästi, on oodata aktsia hinna tõusu. Viimase kuu jooksul pole Nokia aktsia siiski rõõmu valmistanud.

Leian endiselt, et Nokia aktsia on fundamentaalselt odav. Võrreldes teiste mobiilsidetootjatega on firma bilanss oluliselt parem. Nokia on suutnud hoida ka kõrget kasumimarginaali. Firma konkurentide kasumimarginaalid on oluliselt madalamad, kusjuures mobiilsideturul on marginaale väga raske tõsta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:58

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing