Börsikommentaar: Hansapanka hinnatakse kõrgemalt kui Nokiat

20. detsember 2004, 09:53

Hansapanga aktsia hinna-kasumi suhe on Bloombergi andmetel 17,7, samas Helsingi börsi lipulaeva Nokia sama suhtarv on 15,6.

Skandinaavia pankade hinna-kasumi suhe on samuti madalam kui Hansapangal, suhtarvud jäävad 10 ringi. See teeb Hansapanga suhtes ettevaatlikuks. Kõrgemat suhtarvu saab põhjendada vaid kiirema kasvuga. Kui Hansapanga kasum kasvab kiiresti, muutub järgmiste aastate prognooside põhjal arvutatav hinna-kasumi suhtarv madalamaks. Kuid alati tuleb arvestada, et tegu on prognoosiga, mis ei pruugi täituda.

Hansapanga aktsia on aasta algusest kerkinud 73 protsenti, samas Nokia aktsia on samal perioodil langenud 18 protsenti. Järgmisel aastal Hansapangalt nii suurt hinnatõusu loota ei maksa. Ka Eesti juhtivad analüütikud on edasiste arengute suhtes üsna ettevaatlikud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing