Merko aktsia saavutas taas uue rekordtaseme

Alvar Jõgeva 21. detsember 2004, 00:00

Tallinna börsil saavutas eile Merko Ehituse aktsia hind uue rekordtaseme. Firma aktsia hind on vallutanud juba kuus päeva kõigi aegade kõrgemaid tasemeid.

Eile kerkis Merko Ehituse aktsia hind 0,55 protsenti, 287,43 kroonini. Merko aktsia hind sai tõuke ülespoole, kui tütarfirma teatas 469 miljoni krooni suurusest investeeringust multifunktsionaalse halli rajamisse Riias. Investorid on uudise positiivselt vastu võtnud. Tallinna börsile tavapäraselt reageerib aktsia uudisele viivitusega.

Liideraktsiatest tõusis Hansapanga aktsia 0,11 protsenti, 145,20 kroonini. Tehinguid sooritati 13,2 miljoni krooni eest. Hansapanga aktsia on samuti lähedal uue rekordtaseme vallutamisele. Panga hinna ja kasumi suhe (17,8) ületab näiteks Nokia vastavat suhtarvu ja on oluliselt kõrgem ka Skandinaavia pankade suhtarvudest.

Mõnevõrra üllatavalt andis suurema käibe Eesti Telekomi aktsia, millega sooritati tehinguid 13,3 miljoni krooni eest. Suure panuse andis siiski üks kokkulepitud hinnaga plokktehing. Telekomi aktsia langes 0,57 protsenti, 109,68 kroonini.

Üsna huvitav oli kauplemine Kalevi aktsiaga. Nimelt on lisaks tavalisele aktsiale noteeritud ka fondiemissioonist laekunud Kalev-2 aktsia. Päeva jooksul pakkusid nimetatud aktsiate hinnaerinevused koguni arbitraa?ivõimalusi. Kalev-2 aktsiat võis päeva jooksul soetada madalama hinnaga, kui Kalevi aktsiat müüa. Päeva lõpuks siiski riskivaba teenimisvõimalus kadus. Seega kui plaanite osta Kalevi aktsiat, tasub silma peal hoida ka Kalev-2 aktsial, mille hind võib olla madalam. Varsti on oodata väärtpaberite koondamist Kalevi aktsia alla.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing