Börsikommentaar: Dow tööstuskeskmine sulgus kolme aasta kõrgtasemel

22. detsember 2004, 10:24

USA aktsiaturgudel puhkes aastalõpu ralli. Dow tööstuskeskmine sulgus kõrgeimal tasemel alates 2001. aasta juunist.

Tugevalt esines Inteli aktsia. Investeerimispank Lehman Brothers kiitis maailma suurimat kiibitootjat, oodates firma marginaalide suurenemist. Lehman soovitab aktsiat hoida ülekaalus võrreldes indeksiga. Varem ootas investeerimispank aktsialt turutootlust. Inteli aktsia tõusis 3,5 protsenti.

USA suurim raudteekompanii Union Pacific tõstis käibe- ja kasumiprognoosi. Firma ootab neljanda kvartali kasumiks 87 senti aktsia kohta. Oktoobris ootas firma 75 sendi suurust kasumit aktsia kohta. Käive peaks suurenema 8 protsenti, varem ootas firma 5 protsendi suurust müügikasvu. Aktsia hind tõusis 5,5 protsenti.

Viimastel päevadel tugevalt langenud Pfizeri aktsia suutis kosuda, aidates indeksitel tõusta. Farmaatsiagigandi aktsia hind kerkis 2,8 protsenti.

Dow tööstuskeskmine kosus 0,9 protsenti, kerkides 10 759,43 punktini. Laiapõhjaline S P 500 indeks tõusis samuti 0,9 protsenti. Nasdaqi koondindeksi jaoks oli samuti hea päev, tehnoloogiasektori indeks kerkis 1,1 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing