• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hansapanga aktsia ehmatas investoreid

  Eile hommikul tegi Hansapanga aktsia läbi arvestatava languse. Päeva keskel saabunud ostuhuvi toel lõpetas aktsia koguni plussis.
  Hansapanga aktsia hind langes hommikul 2,75 protsenti, 138,47 kroonini. Aktsia kukkus läbi 9 euro (140,82 kr) tasemest, mis andis täiendava põhjuse müümiseks. Börsipäeva keskel asusid juhtivad maaklerid jälle ostupoolele, mille tulemusena lõpetas Hansapanga aktsia koguni päeva plusspoolel. Panga aktsia hind lõpetas närvilise päeva 0,33% plussis, sulgudes 142,85 krooni tasemel. Aktsiaga sooritati 75 tehingut, mis andsid käibeks igati korraliku 57,8 miljonit krooni.
  Juba traditsiooniliselt saavutas uue hinnarekordi Merko Ehituse aktsia hind. Eile tõusis aktsia hind 0,27 protsenti, 290,24 kroonini. Ehitusfirma aktsia hind on juba viimased kaheksa päeva sulgunud kõigi aegade kõrgeimal tasemel. Käive oli siiski suhteliselt tagasihoidlik, ulatudes veidi üle poole miljoni krooni.
  Liideraktsiatest tõusis Norma aktsia 0,32 protsenti. Eesti Telekomi aktsia hind jäi muutumatuks. Mõlema aktsia käive oli tagasihoidlik, jäädes alla poole miljoni krooni.
  Kalevi aktsia hind tõusis 4,51 protsenti, 21,75 kroonini. Samuti kui eelmisel päeval pakkus Kalevi aktsia taas arbitraa?ivõimalust, kuna fondiemissioonist laekunud Kalev-2 väärtpaberit oli võimalik osta 20,03 krooniga ja põhiaktsiat müüa 20,50 krooniga. Suhteliselt kummaline on investori tegevus, kes soetas Kalevi aktsiaid 21,75 krooni tasemelt, kui Kalev-2 aktsiat oleks saanud osta 20,03 krooni tasemelt. Varsti on oodata väärtpaberite koondamist Kalevi aktsia alla.
  Vaadates börsifirmade aktsiate hindu oleks loogiline käik, kui Merko korraldab järgmisena fondiemissiooni.
  Peale Hansapanga fondiemissiooni on Merko aktsia hind kõige kõrgem Tallinna börsil. Reeglina väldivad börsiettevõtted olukorda, kus nende aktsia hind on kõige kõrgem. Samas on ka erandeid, näiteks Berkshire Hathaway aktsia hind maksab üle miljoni krooni.
  Fondiemissiooni tulemusena paraneb aktsia likviidusus. Viimased fondiemissioonid (Hansapank ja Kalev) on olnud edukad.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hirm kalli jõuluprae ees on pigem vaataja silmades
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.