Tõnis Arnover • 26. aprill 2005 kell 9:45

USA presidendi ja Saudi Araabia printsi kohtumise teemaks oli nafta

Saudi Araabia kroonprints Abdullah lubas USA presidendile George W. Bushile, riik suurendab investeeringuid naftatootmisse ja lisab toodangut.

USA tarbijad on rahulolematud järjest kerkiva bensiinihinnaga, mis on tingitud maailma kõrgest toornaftahinnast. Otsides olukorrale leevendust, püüdis USA president Saudi Araabia printsiga oma rant?os Crawfordis kohtudes survet avaldada, et USA peamine naftaga varustaja Saudi Araabia suurendaks naftatootmist. Prints tutvustas plaane, mille kohaselt Saudi Araabia tahab investeerida 50 miljonit dollarit naftatoomisse ja suurendada päevatoodangut praeguselt 9,5 miljonilt barrelilt 12,5 miljonile barrelile aastaks 2010, edastab Reuters.

Printsi välispoliitikanõunik Adel al-Jubeir aga väitis, et maaailmaturul ei ole puudus mitte naftast, vaid töötlemisvõimsustest.

Hetkel kuum