Ülo Toomsalu • 11. mai 2005 kell 5:24

EPL: Eesti Energia hakkab võlgnikelt viivist koguma

Märtsis hakkas Eesti Energia tähtajaks tasumata elektriarvetelt võtma päevas 0,06% viivist, mis teeb võlgnikebaasi arvestades kokku sadu tuhandeid kroone.

Näiteks aprilli alguse seisuga oli tähtajaks tasumata arveid 103 miljoni krooni ulatuses, ettevõttel oli ligi 75 000 eratarbijast ning ligi 7000 firmakliendist võlglast, kirjutab Eesti Päevaleht.

Ehkki ettevõtte kliendilepingutes oli ka enne 1. märtsi ehk uute tüüptingimuste rakendumist ja elektrihinna tõusu punkt, et ettevõte arvestab tähtajaks tasumata arvetelt päevas 0,15 protsenti viivist, vaatas Eesti Energia sellele läbi sõrmede ega kasseerinud võlgnikelt sisse.

Firma juhatuse liikme Marko Alliksoni sõnul tunduvad võlgnike arv ja võlasumma esmapilgul suured, ent firma ligi kuue miljardi kroonist aastakäivet arvestades ei ole siiski midagi erilist. Tähtajaks tasumata arved moodustavad alla kahe protsendi firma aastakäibest.

?Võlgnike arv on suur tänu mõne päeva võrra maksetähtaega ületajatele, pikaajalisi ja kroonilisi võlgnikke on vähe,? ütles ta. Näiteks lootusetute võlgadena kirjutatakse aastas korstnasse ligi 10 miljonit krooni. Võlgade pärast lülitatakse elekter välja aga umbes 12 000 kliendil. Kokku on ettevõttel 476 000 era- ja 23 000 äriklienti.

Hetkel kuum