13. mai 2005 kell 8:21

Piirivalvurid nurjasid salasigaretiveo Narva veehoidlal

Neljapäeva hommikul hoidsid piirivalvurid ära 160 800 salasigaretiveo Narva veehoidlal ja pidasid kinni kolm kuriteos kahtlustatavat meest.

Kella üheksa paiku ületas Narva veehoidlal suunaga Eestist Venemaale Eestis registreeritud mootorpaat Eesti-Vene kontrolljoone ühe isikuga pardal ja sisenes Vene vetesse, kus kohtus kahe isikuga Vene pardatähisega mootorpaadis, millest tõsteti Eesti paati salasigarette, kirjutab Eesti Päevaleht Online.

Piiriületuskohta suundunud kolme Eesti piirivalve mootorpaati nähes suundus Eesti tähisega paat tagasi Eesti poolele ning peeti Eesti piirivalve poolt kinni. Narvalase Sergei (s.1953) paadist avastati 144 plokki (22 800 tk) salasigarette LM ja More.

Teavitanud juhtunust Venemaa piirivalvet, alustas Eesti piirivalve mootorpaat Vene paadi jälitamist. Meeste ja paadi kinnipidamisel meie piirivalve poolt lasti üks kollane ja üks valge rakett ning hoiatuslasud.

Paadist leiti 690 plokki salasigarette More (138 000 tk) ning paadis viibinud Ivangorodi elanikud Sergei (s 1986) ja Dmitri (s 1973) anti koos paadi ja sigarettidega üle Venemaa piirivalve esindajale.

Piirivalve alustas juhtunu kohta kriminaalmenetlust.

Autor: Gert D. Hankewitz

Hetkel kuum