Ülo Toomsalu • 27. mai 2005 kell 6:12

PM: Tartu eratööstuspark alustas kruntide müüki

Sellal kui Tartu valla ja linna juhid heietavad alles jutte tööstusparkide rajamise plaanidest, rajab erafirma Tartu valda esimese tööstuspargi.

Jõgeva maantee ja Jõhvi maantee vahelisel alal asuval 24hektarisel maalahmakal on 24 krunti. Just sinna tulebki firma Piibeleht Arendus loodav Vahi tööstuspark, mis peaks andma laienemisruumi paarikümnele ettevõttele, kirjutab Tartu Postimees.

Tööstuspark pole iseenesest midagi muud kui koht, kuhu tootja võib osta maa ning tehase püsti panna.

Erafirma haaras aga ohjad enda kätte ning investeerib 22 miljonit krooni selleks, et töösturil oleks mugav panna püsti tehas korraliku infrastruktuuriga varustatud krundil.

Sellise ehitusküpse krundi ruutmeeter maksab 175 krooni ning esimesed huvilised on juba päral. Näiteks Tarmetec, peaasjalikult veokitele ja sõidukitele lisavarustust tootev tehas on kinnitamata andmetel kaks krunti juba kinni pannud, kaaludes kogu oma tootmise ülekolimist Tartu valda.

Vahi tööstuspargi projektijuhi Raiki Partsi sõnul langetab Tarmetec lõpliku otsuse jaanipäevaks.

Parts tunnistab, et Vahi tööstuspark ennetab Tartu vallavanema Aivar Soobi plaanitavat Raadi tööstusparki Raadi lennuvälja territooriumile. «See oligi meie eesmärk,» tunnistab ta.

«Erastruktuur toimib paindlikumalt. Kohalik omavalitsus on keeruline masinavärk, kus asjad võtavad aega,» põhjendab Raiki Parts. «Nii Tartu vald kui ka linn on seoses tööstusparkide arendusega välja käinud väga palju veksleid, aga seni pole kuhugi välja jõutud. Viimased kolm-neli aastat on olnud ainult jutt.»

Hetkel kuum