14. juuli 2005 kell 11:35

Leitsak sulges purskkaevu

Tallinna kesklinna valitsuse teatel lakkas kestva põua mõjul töötamast kesklinnas Snelli tiigi ääres asuv purskkaev.

Kesklinna valitsuse linnakeskkonna osakonna juhataja Malle Pahapilli sõnul on Snelli tiigis veetase kuumalaine tagajärjel sedavõrd langenud, et sealt vett ammutanud purskkaev jäi lihtsalt kuivale ning lakkas töötamast.

'Purskkaevu seiskumine ei tekita otsest kahju, ebameeldivam on olukord tiigiga, kus madala veetaseme tõttu vohavad vetikad levitavad ebameeldivat lõhna ning muudavad vee läbipaistmatult roheliseks,' selgitas Pahapill kuumalaine tekitatud ebameeldivusi kesklinna pargialade suurimas veekogus.

Tiik saab vett Toompea nõlva allikatest ja sademetest ning kuiva kestes alaneb veepind kiiresti.

Toetudes varasemalt teostatud biokeemilistele ning mudauuringutele tellis Tallinna Keskkonnamet tiigi renoveerimisprojekti ning soovib järgmisel aastal alustada puhastus ja rekonstrueerimistöödega. Eelmised rekonstrueerimistööd toimusid 1975. aastal, mil ehitati kaldakindlustused ja ülevool.

Hetkel kuum