1. september 2005 kell 8:55

Prantsusmaa teeb välisinvestoritele kitsendusi

Kasiinoäri ja biotehnoloogia on kaks kokku kümnest valdkonnast, mille ettevõtteid Prantsusmaa valitsus plaanib kaitsta välismaiste ülevõtutehingute eest.

Kerge üllatusnoodiga kirjutab tänane Financial Times, et lehele lekkinud nimekirjas ei olnud millegipärast toiduainetetööstust. Seda oleks olnud alust oodata pärast Prantsuse valitsuse ägedat reaktsiooni suvel ringelnud kuuldustele, et USA PepsiCo võib olla huvitatud Prantsuse toiduainetööstuse hiiu Danone ülevõtmisest. Kasiinod on nimekirja lisatud aga rahapesu vastase võitluse kaalutlustel, kirjutab leht.

Täpsem riigile strateegiliselt oluliste valdkondade nimekiri peaks avalikustatama lähinädalatel. Tõenäoliselt kuulub sinna kaitsetööstus, krüpteerimisseadmete valmistamine, vaktsiinide tootmine, jne. Prantsusmaa ettevõtjad valitsuse valimiseelset punktijahti ei toeta.

Hetkel kuum