Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti Telekomi aktsiale tuli taas elu sisse

  Eesti Telekomi aktsiale tuli eile taas elu sisse. Aktsiaga tehti 17 tehingut ja 12,9 mln kroonine käive. Aktsia hind tõusis 0,80 protsenti, 7,57 eurole (118,44 kroonile). Aktsia tellimusraamat oli päris huvitav.
  Ostupoolel oli päris palju ordereid, kusjuures kõrgema hinnaga ostuhuvi osas domineerisid üle 1000 aktsiaga tehingukorraldused (see ei pruugi tegelikku pilti näidata, sest maaklerid saavad sisestada tehingukorraldused varjatud kogusega). Müügipool oli Eesti Telekomi aktsial äärmiselt lage.
  Mulle meeldis Eesti Telekomi aktsia hinnatõus, sest oman aktsiale ostuoptsioone.
  Mis võib olla ostuhuvi taga? Sellele küsimusele vastamisega jään jänni. Ma pole kuulnud ühestki värskest Eesti Telekomi analüüsist ega hinnasihi muutmisest. TeliaSonera juhtkonna hiljutine visiit tutvumaks esmakordselt mõne Eesti ministriga pole kah mingi väljundini jõudnud ülevõtmispakkumise näol. Võib-olla on Leedu Telekomase ostuhuvi kandunud üle ka Eesti Telekomi aktsiale. Võrreldes Leedu Telekomi aktsiaga on Eesti Telekomi aktsia viimaste aastate liikumist võimalik kirjeldada paigalseisuna. 2001. aastal kukkus Telekomase aktsia 40,5 protsenti, Eesti Telekomi oma kukkus 18,2 protsenti. 2002. aastal kukkus Telekomase aktsia 28 protsenti, Eesti Telekomi aktsia hind tõusis 28,9 protsenti. 2003. aastal tõusis Telekomase aktsia 57 protsenti, Eesti Telekomi oma vaid 13,4 protsenti. Eelmisel aastal tõusis Telekomase aktsia hind 36,9 protsenti, Eesti Telekomi oma vaid 8,9 protsenti. Selle aasta algusest on Telekomase aktsia hind tõusnud 29,3 protsenti, Eesti Telekomi oma vaid 5,1 protsenti. Telekomase kasum on näidanud kiiret paranemist, mis võib olla ka põhjuseks, miks seda aktsiat eelistatakse Eesti Telekomile. Hinna/kasumi suhtelt on Telekomas väga kallis (P/E 41 võrreldes Eesti Telekomi 15-ga). Üle miljonikroonine käive tuli veel Tallinna Vee aktsialt, mille hind tõusis 0,81 protsenti, 13,67 eurole (213,89 kroonile).
  Eilne börsipäev oli halb vaid S-tähega algavatele aktsiatele: Starmanile ja Saku Õlletehasele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Henn Sarv: mõttetu hinnaga elektrit ei pea ostma
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
USA aktsiaturg langes peale viiepäevast tõusu
USA aktsiaturg tuli kolmapäeval allapoole, kui jaekaubanduskett Target näitas kasumi kukkumist ning Föderaalreservi juulikuu istungi protokoll kinnitas varasemat teadmist, et intresse tõstetakse seni, kuni inflatsioon on allapoole tulnud.
USA aktsiaturg tuli kolmapäeval allapoole, kui jaekaubanduskett Target näitas kasumi kukkumist ning Föderaalreservi juulikuu istungi protokoll kinnitas varasemat teadmist, et intresse tõstetakse seni, kuni inflatsioon on allapoole tulnud.
Reaalajas börsiinfo
Kui juhid, siis tee seda hästi
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Väikepruulijad pettusid valitsuses: see on näkku sülitamine
Väikestes õlletootjates tekitab vimma, et uue valitsuse tulekuga on jäänud toppama eelnõu, millega lubati tõsta väikeste õlletootjate õlleaktsiisi piirmäära. Rahandusministeerium soovitab väikeettevõtjatel taotleda teisi soodustusi.
Väikestes õlletootjates tekitab vimma, et uue valitsuse tulekuga on jäänud toppama eelnõu, millega lubati tõsta väikeste õlletootjate õlleaktsiisi piirmäära. Rahandusministeerium soovitab väikeettevõtjatel taotleda teisi soodustusi.
Elektrilevi saab 8 miljonit elektri mikrotootjate võrku ühendamiseks
Elektrilevi saab 8 miljonit eurot lisainvesteeringuteks ja mikrotootjate võrku ühendamiseks, selleks sõlmisid lepingu majandusminister Riina Sikkut ja Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.
Elektrilevi saab 8 miljonit eurot lisainvesteeringuteks ja mikrotootjate võrku ühendamiseks, selleks sõlmisid lepingu majandusminister Riina Sikkut ja Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.