Energiahiiu juhtide lepingud lõpukorral

Küsimusele, kas nad kandideerivad uuesti ametisse jäävad, Eesti Energia juhid Lembit Vali, Sandor Liive ja Marko Allikson vastust ei andnud.

Aastaid Eesti Energiat juhtinud Gunnar Okk märgib diplomaatiliselt, et iga töösuhte algus, jätkumine või lõppemine on alati vaid kahe osapoole, tööandja ja töövõtja omavaheliste läbirääkimiste küsimus. ?Juhatuse töö kvaliteedile ja tulemusele annab igas äriühingus hinnangu tema nõukogu, kes esindab tema omanikku ? nemad on ju selle töö tegelikud tellijad,? ütleb Okk.

Balti energiagigandi võimalike uute juhtidena võib välja pakkuda erinevaid nimesid. Varem on soovi Eesti Energia juhi kohale asuda avaldanud Eesti Põlevkivi juht Mati Jostov.

?Minul ei ole praegu küll sellist mõtet olnud, et kandideerida või saada Eesti Energia juhiks. Mina olen Eesti Põlevkivi juht ning ka Eesti Energia juhatuses ning usun, et see juhatus töötab hästi ning selles on piisavalt pluralismi, kogemusi ja teadmisi, et seda organisatsiooni juhtida,? ütles Jostov.

Ta lisas veel, et hea on, kui jääb sama juhatus, kus on spetsialiste ning harmooniat, sest energeetika harus, mis on väga pikaajaline tööstusharu, ei toimuks mõttetuid tõmblemisi.

Ilma eelinfota võiks arvata energiahiiu potentsiaalsete juhtide hulka ka näiteks endise Nordea Panga juhi Juhani Seilenthali või Eesti esienergeetikuks peetud majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi energeetikaosakonna juhi Einari Kiseli.

Samuti võiks nimetada Indrek Neiveltit, kuid tema on sellele küsimusele vastanud ka varem kindlalt eitavalt, sest puudub huvi riigiteenistuse vastu.

Rohkem kui poolteise miljoni kroonise palgaga Eesti Energia juhatuse esimehe kohale võiks olla soovijaid palju. Töö on väljakutseid esitav, palk suur ning ametniku lisagarantiid head.

Eesti Energia juhatuse liikmetel lõpeb teenistusleping detsembris ning sealt edasi on nõukogu võimuses otsustada, kas pakkuda samale meeskonnale uut lepingut või kuulutada välja konkurss uute inimeste leidmiseks.

Nõukogu liige Meelis Atonen ütleb, et eelmisel istungil ta tõstatas juhatuse lepingute teema, kuid ajapuudusel lükati see uue istungi kavasse, mis toimub 25. oktoobril. ?Kui minult täna küsida, mismoodi peaks asi jätkuma, siis on mul öelda vaid, et juhatus on teinud head tööd ning nemad võiksid ka jätkata, kuid eks tulem ole näha, kui nõukogu seda arutab,? lausub Atonen.

Hetkel kuum