Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinna Masinatehas alustab taas tootmist

  ?Juriidilise isiku AS Tallinna Masinatehas tulevik on ebaselge. Tehas jätkab tegevust uute omanike käe all. Kõik senised tooted jäävad samaks,? selgitas ASi Tallinna Masinatehas juhatuse esimees Keith-Neal Saluveer.
  Masinatehas sattus raskustesse aasta alguses, kui võttis vastu suurkontserni ABB tellimuse, mille maksumus oli 210 miljonit krooni. Maksmine pidi toimuma pärast töö kättesaamist, tellimuse täitmisega jäädi aga hätta.
  Saluveeri kinnitusel toimuvad suurkontserniga ABB ASi Tallinna Masinatehas raskustesse viinud 210 miljoni krooni suuruse tellimuse edasise täitmise ja mahu üle intensiivsed läbirääkimised.
  Viktor Levada sõnul osteti masinatehase kohustused 136 miljoni krooni eest ja plaan on jätkata tehase tegevust. ?Minu ülesanne ja eesmärk on päästa tehas ja viia ta samasse seisu, kus ta oli enne, kui sõlmiti leping kontserniga ABB. See töö käis masinatehasele üle jõu nii rahaliselt kui ka töö osas,? rääkis Levada eile.
  Edaspidi paneb uus firma suuremat rõhku metallkonstruktsioonide valmistamisele. ?Meil on Venemaa turg ning suured tellijad, nagu näiteks Gazprom. Alles aasta-paari pärast vaatame Euroopa suunas. Praegu on veel vara,? sõnas Levada.
  Suur osa ASi Tallinna Masinatehas töötajatest jätkab tööd uues firmas. ?On äärmiselt kahetsusväärne, et töötajad pidid neist mittesõltuvatel põhjustel töölt eemal olema. Üritan omalt poolt olukorda lahendada. Kõikidele uues firmas tööle asuvatele ASi Tallinna Masinatehas töölistele maksame kohe välja palgavõlgnevused,? kinnitas Levadia OÜ president Viktor Levada.
  Uue firma juhiks saab senine Levadia Contractor OÜ direktor Aleksandr Nazarov, kellel on pikaaegne tööstuskogemus.
  ?Levadia investeeringud tagavad firmale kindluse ja uue kvalitatiivse arengu võimaluse. Tehase endise juhina olen väga õnnelik, et 140aastase traditsiooniga organisatsioon saab jätku ning võimaluse uueks edasiminekuks,? ütles Keith-Neal Saluveer.
  Septembris oli Tallinna Masinatehas suurim töölepingute kollektiivse ülesütlemise hüvitise taotluse esitajaid, ettevõte taotles hüvitist 295 inimesele.
  Tallinna Masinatehasele kuulub tütarfirma TMZ Ru ZAOd, mis on tehase esindus Venemaal alates 2002. aastast.
  Masinatehase eelmise aasta kahjum oli 4,3 miljonit krooni, aasta varem oli kasum 14 miljonit krooni. Käive on kummalgi aastal olnud pisut üle 150 miljoni krooni.
  Maksuvõlg oktoobri alguse seisuga oli üle 2 miljoni krooni.
  Tallinna Masinatehas omakorda kuulub OÜ-le Alexo Invest, mille juhatuses on samuti Keith-Neal Saluveer koos sama perekonnanime kandva kahe naisega. Selle firma eelmise aasta majandustulemusi eile Krediidiinfos ei olnud, kuid 2003. aasta lõppes Alexo Investile 13,8 miljoni kroonise kasumiga.
 • Hetkel kuum
FinanceEstonia juhatuse esimees: pankade tulumaksu suurendamine oleks suur aeglane kaotus
Valitsuse plaanitav samm tõsta pankade kasumile kehtivat avansilist tulumaksu tooks kaasa pankade väheneva võimekuse anda uusi laene ning pidurdaks majanduskasvu. Ühtlasi muutuks pangandussektor kriisiperioodidel haavatavamaks, kirjutab finantssektori katusorganisatsiooni FinanceEstonia juhatuse esimees Kaido Saar.
Valitsuse plaanitav samm tõsta pankade kasumile kehtivat avansilist tulumaksu tooks kaasa pankade väheneva võimekuse anda uusi laene ning pidurdaks majanduskasvu. Ühtlasi muutuks pangandussektor kriisiperioodidel haavatavamaks, kirjutab finantssektori katusorganisatsiooni FinanceEstonia juhatuse esimees Kaido Saar.
Realo: laenuraha hind on tähtsuselt alles kolmas-neljas probleem
Samaaegselt intressimäärade tõusuga on kukkunud ettevõtete laenunõudlus, kuid intressid ei ole esimene mure, miks praegu ei investeerita. Investeerima aga peab, sest rohepöördeta Eesti ettevõtted välisturgudel varsti enam läbi ei löö
Samaaegselt intressimäärade tõusuga on kukkunud ettevõtete laenunõudlus, kuid intressid ei ole esimene mure, miks praegu ei investeerita. Investeerima aga peab, sest rohepöördeta Eesti ettevõtted välisturgudel varsti enam läbi ei löö
PRFoodsi käive kukkus, kuid tekkis väike kasum
PRFoodsi käive kahanes äsjalõppenud kvartalis eelmise aasta sama kvartaliga võrreldes pooleni, kuid joone alla ilmus suure kahjumi asemel väike kasum.
PRFoodsi käive kahanes äsjalõppenud kvartalis eelmise aasta sama kvartaliga võrreldes pooleni, kuid joone alla ilmus suure kahjumi asemel väike kasum.
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: mõistagi tabas mind raev, kuid härrasmees häält ei tõsta Täiendatud kell 9.53
Kui härrasmees saab töötukassast kõik plaanid põõsasse paiskava vastuse, siis otsib ta delikaatselt üles augud seaduses ja pääseb ilma suurema tolmutamiseta teispoole kiviseina, kirjutab Äripäeva kolumnist Üllar "Myrakas" Priks.
Kui härrasmees saab töötukassast kõik plaanid põõsasse paiskava vastuse, siis otsib ta delikaatselt üles augud seaduses ja pääseb ilma suurema tolmutamiseta teispoole kiviseina, kirjutab Äripäeva kolumnist Üllar "Myrakas" Priks.
Äripäeva juhtimiskool: kuidas ja millal ESGga pihta hakata?
Regulatsioonid, rahastajad ning välisturgude kliendid ootavad ettevõtetelt ja organisatsioonidelt aina konkreetsemat ESG mõjude teadvustamist ning juhtimist strateegilisel ärimudeli tasandil. Lisaks tuleb ettevōtetel peagi oma kestlikkusnäitajatest raporteerima hakata.
Regulatsioonid, rahastajad ning välisturgude kliendid ootavad ettevõtetelt ja organisatsioonidelt aina konkreetsemat ESG mõjude teadvustamist ning juhtimist strateegilisel ärimudeli tasandil. Lisaks tuleb ettevōtetel peagi oma kestlikkusnäitajatest raporteerima hakata.
Realo: laenuraha hind on tähtsuselt alles kolmas-neljas probleem
Samaaegselt intressimäärade tõusuga on kukkunud ettevõtete laenunõudlus, kuid intressid ei ole esimene mure, miks praegu ei investeerita. Investeerima aga peab, sest rohepöördeta Eesti ettevõtted välisturgudel varsti enam läbi ei löö
Samaaegselt intressimäärade tõusuga on kukkunud ettevõtete laenunõudlus, kuid intressid ei ole esimene mure, miks praegu ei investeerita. Investeerima aga peab, sest rohepöördeta Eesti ettevõtted välisturgudel varsti enam läbi ei löö
Priit Humal astub abilinnapea kohalt tagasi
Korruptsiooniskandaali sattunud Tartu abilinnapea Priit Humal teatas, et astub 1. juuni seisuga ametist tagasi.
Korruptsiooniskandaali sattunud Tartu abilinnapea Priit Humal teatas, et astub 1. juuni seisuga ametist tagasi.
Raadiohommikus: aktsiapakkumine Lätist ja intresside mõju ettevõtjatele
Investor ja blogjja Märten Kress võtab üksipulgi lahti Läti finantsettevõtte DelfinGroupi suuromanike aktsiapakkumise – mis on selle head ja vead, kellel tasuks aktsiaid oma portfelli soetada ning milline võiks olla ettevõtte kasvuplaan.
Investor ja blogjja Märten Kress võtab üksipulgi lahti Läti finantsettevõtte DelfinGroupi suuromanike aktsiapakkumise – mis on selle head ja vead, kellel tasuks aktsiaid oma portfelli soetada ning milline võiks olla ettevõtte kasvuplaan.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.