Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroopas algas kvartal halvasti

  Euroopa aktsiaturud suundusid eile vastu oma halvimale neljanda kvartali algusele alates 1987. aastast. Aktsiad viis langusse mure kasumite kasvu pärast. Mitmed analüütikud soovitasid keskmise suurusega firmade aktsiaid müüja. ?On aeg võtta kasumeid,? kirjutas investoritele saadetud raportis Dresdner Kleinwort Wassersteini analüütik Karen Olney. ?Keskmise suurusega ettevõtted on kallid.?
  Olney analüüsi kohaselt on keskmise suurusega Euroopa ettevõtete keskmine aktsia hinna ja ühe aktsia kohta tuleva kasumi suhe ehk P/E suhe 14,4. Suurettevõtetel on see samal ajal 18,8. Dresdnerit toetab ka ABN Amro, mis alandas oma Suurbritannia keskmise suurusega ettevõtetele antud hinnasihti.
  Aktsiatest langesid siiski ka suurettevõtete aktsiad. Maailma suurima kaevanduskompanii BHP Billitoni aktsia kukkus 4,8 protsenti ning maksis 802 penni. Kompanii teatas, et firma kaevandatava maavara hulk jääb väiksemaks kui esialgu planeeritud.
  USA aktsiad alustasid eilset päeva langusega, sest valitsuse raport näitas, et impordihinnad tõusid kiireimas tempos alates 1990. aastast. Impordihindade kasvu mõju varjutas McDonald?si uudise headest majandustulemustest. USAsse imporditavate kaupade hinnad tõusid 2,3 protsenti. Sellest ligi poole andis nafta kallinemine. Ilma naftata kallinesid impordihinnad 1,2%.
  McDonald?s ütles oma III kvartali eelteates, et kasum aktsia kohta tuleb 56 senti. See ületas analüütikute ootusi kahe sendiga. McDonald?si aktsia tõusis 1,8 protsenti ning maksis 32,23 dollarit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Küünlatöösturi küsimus rahandusministrile: kas Eesti Energia eesmärk on võimalikult suure kasumi teenimine?
Eestis on elektrikriis. Ma ei palu odavamaid hindu, vaid võrdseid võimalusi muu Euroopa ja maailmaga, kirjutab Hansa Candle’i juhatuse liige, Isamaa eestseisusesse kuuluv Harri Juhani Aaltonen oma avalikus kirjas rahandusminister Keit Pentus-Rosimannusele.
Eestis on elektrikriis. Ma ei palu odavamaid hindu, vaid võrdseid võimalusi muu Euroopa ja maailmaga, kirjutab Hansa Candle’i juhatuse liige, Isamaa eestseisusesse kuuluv Harri Juhani Aaltonen oma avalikus kirjas rahandusminister Keit Pentus-Rosimannusele.
Kansas City Föderaalreservi juht: intresside tõstmine peatub alles siis, kui oleme veendunud inflatsiooni allapoole tulemises
Kansas City Föderaalreservi juht Esther George ütles neljapäeval peetud kõnes, et intresside tõstmine peatub alles siis, kui ollakse täielikult veendunud, et inflatsiooninumber tuleb allapoole.
Kansas City Föderaalreservi juht Esther George ütles neljapäeval peetud kõnes, et intresside tõstmine peatub alles siis, kui ollakse täielikult veendunud, et inflatsiooninumber tuleb allapoole.
Reaalajas börsiinfo
Bigbank: majanduses pole midagi seisma jäänud
Bigbanki Eesti üksuse juht Jonna Pechter ütles Äripäeva raadio hommikuprogrammis, et klientide käitumine majanduse jahtumist ei näita ning laenutaotluste arv ei ole kahanenud.
Bigbanki Eesti üksuse juht Jonna Pechter ütles Äripäeva raadio hommikuprogrammis, et klientide käitumine majanduse jahtumist ei näita ning laenutaotluste arv ei ole kahanenud.
Sündmused Ukraina tuumajaama lähistel Eestile kiirgusohtu ei kujuta
Keskkonnaamet teatas, et jälgib kiirguse taset Eestis ööpäevaringselt ning kiirgustase Eestis ja lähiriikides püsib stabiilne.
Keskkonnaamet teatas, et jälgib kiirguse taset Eestis ööpäevaringselt ning kiirgustase Eestis ja lähiriikides püsib stabiilne.
Haapsalu linnapea loodab raudtee jaoks raha saada ikkagi taasterahastust
Plaan on valitsusele ja Euroopa Komisjonile selgitada, et raudtee ehitamine ei kalline, kirjutab pressiteates Haapsalu linnapea Urmas Sukles.
Plaan on valitsusele ja Euroopa Komisjonile selgitada, et raudtee ehitamine ei kalline, kirjutab pressiteates Haapsalu linnapea Urmas Sukles.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.