Andres Kärssin • 18. oktoober 2005 kell 11:22

Toll tabas 300 000 Vene päritolu salasigaretti

Maksu- ja Tolliameti (MTA) liikuvrühm avastas esmaspäeval Tartu- Põlva maanteel liikunud sõiduki järelhaagisest 300 tuhat salasigaretti.

MTA teatel peatas Lõuna maksu- ja tollikeskuse Võru liikuvrühm eile kell 11.30 Tartu - Põlva maanteel kontrolliks sõiduauto. Autot juhtis 50. aastane eesti kodanik. Sõiduauto järelhaagise kontrollimisel avastati sealt 25 kasti Venemaa maksumärkidega sigarette Prima Nevo, kokku avastati 300 0000 salasigaretti.

Lõuna maksu- ja tollikeskuse juhataja asetäitja Johannes Männiste sõnul tagas hea töötulemuse täpne riskianalüüs. 'Tollikontrolli ei teostata ainult piiripunktides. Tolli liikuvad rühmad teevad salakauba avastamise eesmärgil kontrolli ka sisemaal või piiri vahetus läheduses. See kontrollimeetod on taolisi tulemusi arvestades ennast igati õigustanud', lisas Männiste.

Antud tegevusega hoidis MTA ära ligi 180 000 krooni kroonise kahju tekkimise riigile.

Salasigaretid on kinni peetud ning juhtunu suhtes algatati väärteomenetlust.

Kokku on Maksu- ja Tolliamet käesoleva aasta 9 kuuga avastanud üle 8 miljoni salasigaretti.

Hetkel kuum