21. oktoober 2005 kell 8:57

Börsikommentaar: ettevõtete tulemused ja ootused rõhusid USA aktsiaturgu

USA aktsiaturg langes eile ettevõtete pettumusvalmistanud tulemuste tõttu, mis taastas ettevõtete kasumikasvu aeglustumises hirmu.

S P 500 indeks langes 1,5 protsenti, 1177,80 punktile. Nasdaq langes 1,1 protsenti, 2068,11 punktile. Dow tööstuskeskmine langes 1,3 protsenti, 10281,10 punktile.

Maailma suurima ravimitootja Pfizeri aktsia hind kukkus 8,6 protsenti, 21,90 dollarile. Ettevõte kärpis oma kõiki kulusid mitte sisaldava kasumi prognoosi varasemalt 1,24 dollarilt aktsia kohta 1,02-1,04 dollarini. Ühtlasi võttis ettevõte tagasi oma 2006 ja 2007 aasta prognoosid.

Maailma suurima biotehnoloogiakompanii Amgeni aktsia hind langes 5,4 protsenti, 74,10 dollarile. Ettevõte kolmanda kvartali käibeks tuli 3,15 mld dollarit, analüütikud ootasid 3,26 mld dollarit.

Nafta hind langes New Yorgis 2,2 protsenti, 61,03 dollarile. See tõi alla naftakompaniide aktsiad. Chevroni aktsia hind langes 4,4 protsenti, 55,75 dollarile. Taas müüdi USAs suur aktsiaplokk ? 5,6 mln Chevroni aktsiat 57 dollariga tükist. Müüki vahendas Bank of America. Kahe päeva eest müüdi hiigelkogus Exxon Mobili aktsiat.

EBay aastaprognoos ei suutnud ületada analüütikute ootusi. Investorite reaktsiooni tagajärjel kukkus aktsia hind 6,8 protsenti.

Suurte aktsiapakkide liikumine allpool turuhinda paneb mõtlema, et ees võib olla suurem langus. Ma olen juba saanud kaks lühiajalises perspektiivis tehtud soovitust müüa maha kõik naftakompaniide aktsiad, üks samasisuline soovitus oli ka kullakaevandajate aktsiate suhtes. Üks soovituse andja on ülikonservatiivne. Kulla- ja naftakompaniide aktsiad on praktilised ainsad USA aktsiad, mida nad üldse investoritel soovitasid omada. Parem kasum taskus, kui laual.

Hetkel kuum