Kertu Ruus • 23. oktoober 2005 kell 22:00

Prantsusmaa ei jaga matsu

Mõned päevad tagasi tundus, et saame neist põllumajandustoetustest lõpuks lahti. USA lubas kärpida oma põllumeestele jagatavaid toetusi 60%, kui EL ka midagi ette võtab. Ja EL ? kes maksab ameeriklastest neli korda rohkem toetusi ? oligi valmis neid 70% ulatuses vähendama.

Aga muidugi pistis Euroopa jonnipunn Prantsusmaa siis lõugama: see ei lähe kohe mitte!

Prantsusmaa käitub rumalalt nagu õigust taga nõudev laps, kes ei taha oma nukust loobuda, kuigi pere saaks targalt majandades osta hiljem kümme nukku. Prantslastel oleks hoopis arukam pugeda ELi selja taha, käsi laiutada ja tõdeda, et kompromiss on juba kord liitu kuulumise tingimus. Ja teha nii midagi oma ummikusse jooksud kodumaa ja terve liidu konkurentsivõime tõstmiseks.

Hetkel kuum