Sirje Niitra • 28. oktoober 2005 kell 11:09

Haigekassa tulud suurenevad 12%

Haigekassa nõukogu arutas täna esimesel lugemisel tuleva aasta eelarve projekti, mille järgi Haigekassa tulud suurenevad 12%, ulatudes 8 mld kroonini.

Ravikindlustuse eelarve üldine kasv on tuleval aastal 13%, sellest üldarstiabisse tahab haigekassa suunata 14% rohkem vahendeid, eriarstiabisse 12%, hooldusravi saab arvestada 7%-lise suurenemisega. Jätkuvalt suur kasv on töövõimetushüvitiste osas, kus haigekassa prognoosib 18%-list kasvu.

Järgmise aasta prioriteedid on haigekassa jaoks arstiabi kättesaadavuse parandamine ja uued tervishoiuteenuste piirhinnad vastavalt tegevuspõhisele kuluarvestusele. Samuti on tagatud meditsiinitöötajate palgakokkulepe, ehk teisisõnu eriarstiabi ja hooldusravi teenuste hindadesse on lisatud 212 miljonit krooni ja üldarstiabi pearaha tõuseb enam kui 50 miljonit krooni.

Hetkel kuum