Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Korea indeks rekordtasemel

  Korea aktsiaindeks on juba mõni aeg tagasi ületanud eelmise tipu, mis pärineb aastast 1994. Reedel sulgus Lõuna-Korea aktsiaindeks Kospi rekordkõrguses 1256,12 punktil, mis tähendas 1,8protsendist tõusu.
  Tõusu veduriteks olid eksportööride aktsiad, oodatust kõrgem USA tarbijausaldus ning nafta hinna langus. ?USA majandus paistab tugev ja tarbijausaldus aitab meie eksportööre,? ütles Cj Asset Managementi fondijuht Lee Kun Hak Bloombergile. ?Aasta lõpuks võib Kospi jõuda 1300 punktile.? Sel aastal on Lõuna-Korea aktsiaindeks tõusnud 40 protsenti võrrelduna Morgan Stanley Capital Internationali Aasia indeksi 11-protsendise tõusuga.
  Kes need Lõuna-Korea eksportöörid siis on? Üllatusi ei tohiks tulla. Lõuna-Korea suurim eksportöör Samsung Electronics annab umbes kümme protsenti riigi ekspordist. Ettevõtte aktsia hind tõusis reedel 2,2 protsenti, 618 000 wonile (7858 kroonile). Hyundai Securitise analüütikud tõstsid seoses tõenäolise suure tellimusega Jaapanist Samsung Electronicsi aktsia kuuekuulise hinnasihi 750?800 tuhande wonini.
  Riigi suurima autotootja Hyundai Motori aktsia hind tõusis 1,8 protsenti, 84 000 wonile. USA on Hyundai suurim eksporditurg, mis moodustas mullu 39 protsenti ettevõtte välismaale müügist. USA on Lõuna-Koreale väga oluline eksportturg, kuid enam mitte kõige olulisem. Lõuna-Korea suurimaks eksportturuks on naaberriigi Hiina turg. Lisaks ekspordile kasvab turg sisetarbimise toel, mida toetab riigi keskpanga rahapoliitika ja majanduskasv. Lõuna-Korea keskpank on hoidnud sel aastal intressimäära rekordmadala lähedasena. Kunagine tiigermajandus kasvab Eestist aeglasemalt.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Analüütik: „Vali mind, vali minu maksud!“ – palun, ärge tehke!
Kui erakonnad panevad riigikogu valimispeo püsti debatiga, millised maksud peaksid tõusma, ootab majandust vältimatu allakäiguspiraal, hoiatab majandusanalüütik Peeter Tammistu.
Kui erakonnad panevad riigikogu valimispeo püsti debatiga, millised maksud peaksid tõusma, ootab majandust vältimatu allakäiguspiraal, hoiatab majandusanalüütik Peeter Tammistu.
Maailma suurima varahaldaja tõi turule bitcoini fondi
Maailma suurim fondivalitseja BlackRock tõi turule bitcoini hinda järgiva fondi, mis on mõeldud USA institutsionaalsetele klientidele, vahendab Reuters BlackRocki koduleheküljel olevat uudist.
Maailma suurim fondivalitseja BlackRock tõi turule bitcoini hinda järgiva fondi, mis on mõeldud USA institutsionaalsetele klientidele, vahendab Reuters BlackRocki koduleheküljel olevat uudist.
Reaalajas börsiinfo
Edukat tippjuhti Tarmo Noopi kutsuti buldooseriks, aga see on nüüd minevik Lahkumisintervjuu!
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Eesti lahkub Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina koostööformaadist
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Poolaasta maksutulu kasvas 16%
2022. aasta esimese kuue kuuga tasuti maksu- ja tolliametile 5,62 miljardit eurot makse, mida on eelmise aastaga võrreldes 16 protsenti rohkem.
2022. aasta esimese kuue kuuga tasuti maksu- ja tolliametile 5,62 miljardit eurot makse, mida on eelmise aastaga võrreldes 16 protsenti rohkem.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.