Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rocca al Mare kavatseb laieneda Ülemiste keskusest suuremaks

  Kuigi juuli lõpus Rocca al Mare kaubanduskeskuse ostnud Citycon tegeleb endiselt kõigega, mis keskuse laiendusse puutub, saladuskatte all, oli Cityconi juht nõus avaldama, et tahab kahe aasta pärast Eesti suurima kaubanduskeskuse, Ülemiste keskuse troonilt tõugata. Nimelt kavandab Citycon praegu 35 000 ruutmeetri suurusele keskusele 25 000 ruutmeetri suurust juurdeehitust. Ülemiste keskuses on praegu ruutmeetreid 50 000.
  Ehituse detailide suhtes jäi Cityconi juht Petri Olkinuora kidakeelseks. ?Plaanime ehitust järgmisel aastal alustada, mis kuus täpsemalt, sõltub aga vajalike lubade saamisest,? kirjutas ta e-kirjas.
  Mõni kuu tagasi kirjutas Olkinoura Soome majanduslehes Kauppalehti, et ehitamist võiks juba sel aastal alustada. Siis ütles ta ka, et projekti maksumus võiks olla 300 miljonit krooni, seda väidet ta uuesti ei kinnitanud.
  Juurdetulevast pinnast saab keskuses asuv SOK kontserni kuuluv Prisma peremarket osa endale. ?Loodame, et saame, projekteerimine praegu käib,? täpsustas SOK Balti juht Arttu Laine. ?On huvi laieneda, kuna müük on hea, aga ruumipuudus annab tunda,? rääkis ta ning lisas, et 3000?4000 ruutmeetrit pinda peaks juurde saama.
  Ülemiste keskuse juhile Guido Pärnitsale Rocca al Mare laienemisplaanid üllatusena ei tulnud. Pigem tekitab temas uudishimu see, kuidas 25 000 lisaruutmeetrit välja renditakse. Ühe võimalusena pakkus Pärnits, et võidakse kasutada Soome eeskuju ning tuua keskusesse Prisma kõrvale veel üks hüpermarket. ?Ei ole võimatu, aga raske,? rääkis ta.
  Küsimusele, kuivõrd tähtis on suuruselt number üks kaubanduskeskus olla, vastas Pärnits, et mitte eriti. ?Arvan, et see, kas oled 50 000 või 60 000 ruutu, psühholoogilist rolli ei mängi,? sõnas ta, kuid lisas, et hea on olla suurim. Pärnits ei välistanud ka võimalust, et paari aasta pärast, kui Rocca al Mare laiendus on valmis, on ka nemad laienenud.
  Tänavu juulis teatas laienemisplaanidest Kristiine kaubanduskeskus, kes soovib olemasolevale pinnale neljandiku lisaks ehitada.
  Autor: Gert D. Hankewitz
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Soovime edu võitluses “aatemeestega”
Poliitikutel on kahtlemata õigus, et konkurentsiamet peaks olema võimekas ettevõtlusvabaduse regulaator, aga samamoodi tuleb olla meelekindel poliitilistes tõmbetuultes, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Poliitikutel on kahtlemata õigus, et konkurentsiamet peaks olema võimekas ettevõtlusvabaduse regulaator, aga samamoodi tuleb olla meelekindel poliitilistes tõmbetuultes, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tesla kaalub tehase loomist Kanadasse
Tesla teeb lobitööd Kanada provintsi Ontario valitsusega, et luua piirkonda uus kõrgelt arenenud tootmistehas, selgub täna meedias avaldatud dokumentidest.
Tesla teeb lobitööd Kanada provintsi Ontario valitsusega, et luua piirkonda uus kõrgelt arenenud tootmistehas, selgub täna meedias avaldatud dokumentidest.
Reaalajas börsiinfo
Konkurentsiameti uus juht: kinomonopol? Jah, see paistab JOKK
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Pensionifondide varade maht jätkas kahanemist
Pensionifondide varad olid II kvartalis kokku 5,80 miljardit eurot, kahanedes 5% ehk 0,34 miljardit ja aastaga 19% ehk 1,34 miljardi euro võrra, nähtub Eesti Panga investeerimis- ja pensionifondide statistikast.
Pensionifondide varad olid II kvartalis kokku 5,80 miljardit eurot, kahanedes 5% ehk 0,34 miljardit ja aastaga 19% ehk 1,34 miljardi euro võrra, nähtub Eesti Panga investeerimis- ja pensionifondide statistikast.
Raadiohommikus: uus konkurentsivalvur, külmad sügistuuled ja kuum debatt
Hommikuprogrammi tuleb külla LHV panga krediidijuht Rain Gontmacher. Hommikul, mil LHV raporteerib juunikuu müügitulemustest, räägime, kuidas on keskpankade karmistuv intressipoliitika ning lähenev sügis koos kardetavate energiahindadega mõjutanud Eesti ettevõtete laenu- ja investeeringusoove.
Hommikuprogrammi tuleb külla LHV panga krediidijuht Rain Gontmacher. Hommikul, mil LHV raporteerib juunikuu müügitulemustest, räägime, kuidas on keskpankade karmistuv intressipoliitika ning lähenev sügis koos kardetavate energiahindadega mõjutanud Eesti ettevõtete laenu- ja investeeringusoove.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.