Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Andres Bergmann pääses eile vabadusse

  Eile hommikul veidi pärast üheksat Tartu vanglast vaba mehena välja astunud Andres Bergmann keeldus igasugustest kommentaaridest, istus talle vastu tulnud väikeauto rooli ning kihutas minema.
  Kohtu seatud lisatingimuse kohaselt peab ERA Panga eksjuht Bergmann asuma tööle kahe nädala jooksul pärast vabanemist. Tulevik näitab, kui palju suudab ametlikult varatu Bergmann kustutada oma hiigelkohustusi. Bergmanni kui 2000. aastal pankrotistunud eraisiku vastu on kaitstud nõudeid kokku 142 miljoni krooni eest. Lisaks on kohus mõistnud Bergmannilt välja tsiviilhagisid pankrotistunud ERA Panga ja kindlustusseltsi Polaris Elu kasuks kokku 15,7 miljoni krooni eest.
  Andres Bergmanni pankrotihalduri Siim Nõmmoja kinnitusel peab enne lõppema pankrotiprotsess ja alles pärast seda saab hakata rahuldama kohtu poolt välja mõistetud tsiviilnõudeid. ?Mina olen seatud selle eest seisma, et võlausaldajate kaitstud nõuded saaksid rahuldatud,? ütles Nõmmoja. ?Mingi muutus seni vindunud pankrotiprotsessis kindlasti nüüd toimub ? vähemalt saan nüüd Bergmanniga lihtsamalt suhelda.? Samas nentis ta, et eraisikuna Bergmannil vara ei ole. ?Kõik temaga seotud kinnis- ja vallasvara on müüdud ERA Panga ja Polarise pankrotiprotsesside käigus,? lisas Nõmmoja.
  Teede ehituse, remondi ja hooldusega tegeleva AS Soomerite Auto ühe omaniku ning juhatuse liikme Hannes Halliku kinnitusel asub Andres Bergmann nende firmas tööle finantsanalüütikuna. ?Kokkulepe temaga on sõlmitud,? lausus Hallik.
  Halliku sõnul hakkavad nad Bergmannile maksma väärilist, 10 000?30 000 krooni vahele jäävat kuupalka. ?Pakkusime Bergmannile võimalust meie firmas töötamiseks, sest oleks vale olnud temasuguse po­tentsiaaliga meest jätta palkamata,? ütles Hallik ja lisas, et mingeid auvõlgu neil omavahel ei ole. Soomere Auto eelmise aasta käive oli 28,4 miljonit ning puhaskasum 1,2 miljonit krooni.
  Soomere Auto osanike, Andres Bergmanni autospordisõprade Tõnu Soomere ja Hannes Halliku nimed käisid läbi ERA Panga grupi varade kantimisskeemides. Näiteks kanditi Bergmanni kuulus villa Tartus Jaama tänavas vahetult enne Polaris Elu pankrotiprotsessi riiulifirmasse Sartaste Halduse AS, kust see mõne aja pärast kanditi edasi Soomere ja Hallikuga seotud ASi Toplant Grupp ja seejärel omakorda kinnisvarafirmasse OÜ HTF Haldus.
  Tartu maakohus kinnitas Andres Bergmanni lihtmenetluse kokkuleppe eelmise aasta detsembris ning karistas teda kolme ja poole aastase vanglakaristusega. Bergmann veetis vanglamüüride taga veidi üle poole karistusajast.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Soovime edu võitluses “aatemeestega”
Poliitikutel on kahtlemata õigus, et konkurentsiamet peaks olema võimekas ettevõtlusvabaduse regulaator, aga samamoodi tuleb olla meelekindel poliitilistes tõmbetuultes, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Poliitikutel on kahtlemata õigus, et konkurentsiamet peaks olema võimekas ettevõtlusvabaduse regulaator, aga samamoodi tuleb olla meelekindel poliitilistes tõmbetuultes, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tesla kaalub tehase loomist Kanadasse
Tesla teeb lobitööd Kanada provintsi Ontario valitsusega, et luua piirkonda uus kõrgelt arenenud tootmistehas, selgub täna meedias avaldatud dokumentidest.
Tesla teeb lobitööd Kanada provintsi Ontario valitsusega, et luua piirkonda uus kõrgelt arenenud tootmistehas, selgub täna meedias avaldatud dokumentidest.
Reaalajas börsiinfo
Konkurentsiameti uus juht: kinomonopol? Jah, see paistab JOKK
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Läti saab Rail Balticule sõjalise liikuvuse raha
Läti Rail Balticu projekt on seotud sõjalise liikuvuse rahastamisega veidi vähem kui 5 miljoni euro ulatuses, selgus riigi transpordiministeeriumi esmaspäeval allkirjastatud lepingust Euroopa Kliima-, Infrastruktuuri- ja Keskkonnainspektsiooniga (CINEA).
Läti Rail Balticu projekt on seotud sõjalise liikuvuse rahastamisega veidi vähem kui 5 miljoni euro ulatuses, selgus riigi transpordiministeeriumi esmaspäeval allkirjastatud lepingust Euroopa Kliima-, Infrastruktuuri- ja Keskkonnainspektsiooniga (CINEA).
Väike-Maarja suurim maja leidis ostja
Väike-Maarja vallavanemal Indrek Keskülal oli reedel põhjust rõõmustada, sest läbirääkimised õppekeskuse ostjaga olid edukad ja majale puhutakse varsti uus elu sisse.
Väike-Maarja vallavanemal Indrek Keskülal oli reedel põhjust rõõmustada, sest läbirääkimised õppekeskuse ostjaga olid edukad ja majale puhutakse varsti uus elu sisse.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.