Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Detsember ? teatrite jõukuskuu

  Lisaks etendusele pakuvad teatrid firmadele ka peoruumi ja toitlustamist, kas enne või pärast etendust. Kõik etendused on teatrites juba välja müüdud, ning töötajate arvult suured asutused ja ettevõtted, nagu pangad ja haiglad, on reserveerinud lausa terve päeva teatris. Olgu siis tegemist lasteetendusega, kus pärast tuleb jõuluvana kommikottidega, või täiskasvanute jõulupeoga.
  ?Firmadel on suurenenud tahe oma töötajatele välja teha ja ühine teatriskäik on üha hinnatavam. Seda on näha firmajuhtide poolt,? ütleb Rakvere teatri reklaami- ja müügijuht Ott Karulin. Kogu maja on reserveerinud Rakvere Lihakombinaat ja StoraEnso. Laste jõuluetendus ?Okasroosike? müüdi välja juba oktoobri kuus. Teatril täiskasvanutele spetsiaalset jõulutükki pole, kuid meelepärast on mängukavast leidnud kõik ja mitte ainult Rakvere ettevõtted. Nii näiteks tellis teatri Tallinna Ülemiste keskuse.
  Karulini sõnul on detsember teatritele hea kuu. ?Reserveeritud etendus tähendab täis saali ja garanteeritud piletitulu. Teisalt on oluline ka see, et jäädakse pärast majja vastuvõtule. Meil on oma kohvik ja köök ning sealt tuleb teatrile lisatulu,? sõnab ta.
  Remondis olev Vene Draamateater lahendas probleemi sellega, et mängib jõuluajal restoranis Gloria etendust ?Palju õnne argipäevaks?. Peaadministraator Albina Rusmani sõnul on firmad etendusest väga huvitatud ja enamik etendusi reserveeritud. Ruumi on restoranis kuni 120 inimesele ja etendus koos õhtusöögiga maksab 650 krooni.
  Eesti Draamateatri jõululavastuse ?Pidulaulud vastu talve? on reserveerinud üle kümne firma. Lisaks on reserveeritud ka teisi püsirepertuaaris olevaid lavastusi nii väikses saalis kui ka lastealavastusi. ?Peale etenduse vaatamist on võimalik korraldada pidulik vastuvõtt või tore jõulupidu. Draamateatril on lisaks suurele ja väiksele saalile veel kolm eri suurusega saali,? selgitab teatri müügijuht Reet Urbsoo. Teatri kaudu saavad firmad tellida ka toitlustamise ning vajadusel toetab teater muusika, valguse ja soovikorral teatraalsema ruumisisustusega.
  Sama täispaketti pakub ka Pärnu Endla teater. Administraator Ain Miilbergi sõnul on kõik nädalavahetused jõuludeni välja müüdud ja mängitakse tavarepertuaari. Kogu maja on kahel nädalavahetuse päeval reserveerinud Pärnu haigla ja Ehitustööriist.
  Linnateatril spetsiaalset jõuluetendust pole ja ettevõtetele pakutakse kõiki mängukavas olevaid etendusi. ?Sellel aastal on kõige populaarsem, mida asutused on soovinud ?Eesti teatri laulud?, lisaks veel ka ?Sild?, ?Vincent?, ?Tõestus? ja ?Birdy?. Kokku on oma töötajatele jõulupeoks etenduse Linnateatris tellinud paarkümmend asutust ja ettevõtet,? sõnas teatri müügi ja teenindusjuht Relika Meriloo.
  Nukuteater annab päevas kaheksa jõuluetendust: neli Laial tänaval ja neli Kalevi Maiasmoka majas, Pikal tänaval. ?Iga kahe tunni tagant on uus etendus ja jõuludeni on kõik välja müüdud. Alles siis saab ka tavainimene teatrisse tulla,? räägib Nukuteatri müügijuht Toomas Pikhof. Firmad on ostnud nii täissaali kui on pandud pileteid kinni suurematele gruppidele. Suuremad iga-aastased kliendid on pangad, haiglad riigiametid. Lisaks etendusele pakub teater ka oma jõuluvana ja Kalevi kommikotte.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Henn Sarv: mõttetu hinnaga elektrit ei pea ostma
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
USA aktsiaturg langes peale viiepäevast tõusu
USA aktsiaturg tuli kolmapäeval allapoole, kui jaekaubanduskett Target näitas kasumi kukkumist ning Föderaalreservi juulikuu istungi protokoll kinnitas varasemat teadmist, et intresse tõstetakse seni, kuni inflatsioon on allapoole tulnud.
USA aktsiaturg tuli kolmapäeval allapoole, kui jaekaubanduskett Target näitas kasumi kukkumist ning Föderaalreservi juulikuu istungi protokoll kinnitas varasemat teadmist, et intresse tõstetakse seni, kuni inflatsioon on allapoole tulnud.
Reaalajas börsiinfo
Kui juhid, siis tee seda hästi
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Väikepruulijad pettusid valitsuses: see on näkku sülitamine
Väikestes õlletootjates tekitab vimma, et uue valitsuse tulekuga on jäänud toppama eelnõu, millega lubati tõsta väikeste õlletootjate õlleaktsiisi piirmäära. Rahandusministeerium soovitab väikeettevõtjatel taotleda teisi soodustusi.
Väikestes õlletootjates tekitab vimma, et uue valitsuse tulekuga on jäänud toppama eelnõu, millega lubati tõsta väikeste õlletootjate õlleaktsiisi piirmäära. Rahandusministeerium soovitab väikeettevõtjatel taotleda teisi soodustusi.
Elektrilevi saab 8 miljonit elektri mikrotootjate võrku ühendamiseks
Elektrilevi saab 8 miljonit eurot lisainvesteeringuteks ja mikrotootjate võrku ühendamiseks, selleks sõlmisid lepingu majandusminister Riina Sikkut ja Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.
Elektrilevi saab 8 miljonit eurot lisainvesteeringuteks ja mikrotootjate võrku ühendamiseks, selleks sõlmisid lepingu majandusminister Riina Sikkut ja Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.