ÄP fototoimetus • 8. detsember 2005 kell 22:00

Festival Plektrum Von Krahlis

9. detsembril kell 22 saab Von Krahlis alguse uus peosari nimega Plektrum. Kolmes vast remonditud saalis püstitatakse üheks õhtuks dekoratsioonid ning antakse avapauk eklektilisele muusika- ja kunstiparaadile.

Teatrisaalis astub lavalaudadele Soome legendtrio Acid Kings, kes on üle maailma tuntud kui oldskool acidtechno elluärataja ning selle edukaim viljeleja. Õhtu teine täht on Leedu neljaliikmeline grupp FuseDMARc, keda võib võrrelda artistidega Massive Attack ning Portishead. Trummid, bass, rütmimasin ning björkilikult hüpnotiseeriva häälega naislaulja loovad madalate käikudega kaasakiskuvalt elavat muusikat. Eesti poole pealt esitleb esmakordselt uue albumi materjali elektroonika-punkbänd Popidiot ning Eesti oma minimal techno kuningas Kreck.

Von Krahli baaris keerutavad vinüüle Riia alternatiivmuusikastseeni ühed aktiivsemad liikmed Pooka ja Max Brannslokker, koondnimega Polaris Pulsations. Eestit esindavad Koit Raudsepp ning Plektrumi resident, eklektilise muusikapagasiga Junior Jay, techno-üritust Stereo ÖÖ korraldav Rakett ning uustulnukad Juss & Skeido.

Autor: ÄP

Hetkel kuum