Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallink börsil suurim tõusja

  Tallinna börsil tõusis eile kõige rohkem Tallinki aktsia hind, mis kallines 2,3 protsenti ning sulgus 4,99 euro (78,08 krooni) tasemel.
  Väärtpaberiga tehti tehinguid 30,3 miljoni krooni väärtuses. Aktsia käis päevasiseselt ära isegi 5,02 euro (78,55 krooni) tasemel, kuid börsi sulgemise ajaks langes. Emissioonihinnaga võrreldes on aktsia siiski 5,3 protsenti miinuses. Tallinki emissioonihind oli 5,27 eurot (82,50 krooni).
  Tallink sai eile üle oma börsiletuleku mõõnast ja hakkas tasapisi tõusma. Eilne päev oli soodus veel viimastele põhjaõngitsejatele. Arvan ise, et Tallinki tõus peaks jätkuma. Kuigi 5 euro (78,23 krooni) tasemele võis veel müügikorraldusi üles jääda, tahaks loota, et täna see tase alistatakse. Arvan, et turu kõrval on mitmeidki kiibitsejaid, kes allpool avaliku emissiooni hinda soovivad aktsiat osta. Iseasi, kas praegune tase nende soovidele vastab.
  Enam kui miljonikroonise käibe tegid veel Eesti Telekomi, Norma, Tallinna Vee ja Baltika aktsiad. Suuri plokk-tehinguid tehti nii Eesti Telekomi kui ka Norma aktsiaga.
  Eesti Telekomi aktsia hind tõusis 0,5 protsenti ja maksis 7,54 eurot (117,98 krooni). Aktsiaga sooritatud tehingute maht ulatus 12 miljoni kroonini. Suurtehingud, mis andsid lõviosa käibest, olid 50 000 ja 45 600 aktsiaga. Mõlemas tehingus oli aktsia hind 7,53 eurot (117,82 krooni).
  Norma aktsia hind tõusis 0,6 protsenti ning väärtpaberi sulgemishind oli 6,50 eurot (101,70 krooni). Väärtpaberi 8,6 miljoni kroonisest käibest andsid suurema osa kolm suurtehingut. Tehingud tehti 40 000, 15 000 ja 20 500 aktsiaga. Hinnaks oli kõigil juhtudel 6,5 eurot (101,70 krooni).
  Enim langes börsil Merko Ehituse aktsia hind, mis alanes 0,5 protsenti. Paistab, et Tallinna börsil on tekkimas õrn ostuhuvi ? vaikselt tõusid Telekomi ja Norma aktsiad ning Merko Ehituse aktsia hinnalangus toimus väikese käibe juures.
  Kommentaari autor omab Tallinki aktsiaid ja ostuoptsioone.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Kakskeelse Eesti visa, aga pöördumatu lõpp
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA aktsiaturg tõusis neljandat nädalat järjest
USA aktsiaturg lõpetas reedel nädala tugeva tõusuga, kui investorite kindlust turgude osas on kasvatanud oodatust madalamad inflatsiooninumbrid, mis näitavad, et inflatsiooni tipp võib olla juba seljataha jäänud. Nii S&P 500 kui Nasdaqi indeks tõusid neljandat nädalat järjest, vahendab Reuters.
USA aktsiaturg lõpetas reedel nädala tugeva tõusuga, kui investorite kindlust turgude osas on kasvatanud oodatust madalamad inflatsiooninumbrid, mis näitavad, et inflatsiooni tipp võib olla juba seljataha jäänud. Nii S&P 500 kui Nasdaqi indeks tõusid neljandat nädalat järjest, vahendab Reuters.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand: kui iseloomud ei klapi, siis koostööd ei tule
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Keskerakonna esimehena jätkab Jüri Ratas Aseesimehed Kõlvart, Kiik, Karilaid, Toom
Keskerakond valis tänasel kongressil esimehena jätkama Jüri Ratase.
Keskerakond valis tänasel kongressil esimehena jätkama Jüri Ratase.
Sõjast põgenenud ukrainlased kohtusid Eesti IT-kooli katsel: "Boltist räägitakse meil majandustunnis!"
IT-ettevõtjate asutatud kood/Jõhvi sisseastumiskatsetele saabunutest on tänavu veidi enam kui veerand pärit Ukrainast.
IT-ettevõtjate asutatud kood/Jõhvi sisseastumiskatsetele saabunutest on tänavu veidi enam kui veerand pärit Ukrainast.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.