Tehnoloogiauudised

ÄP 12. jaanuar 2006, 00:00

Teisipäeval postitati arvutiturvalisuse meililisti Bugtraq informatsioon kahe uue Windows WMF-failides leiduva turvaaugu kohta.

Seekordsed turvaaugud pole õnneks nii ohtlikud kui varasem turvaauk, millest kirjutasime eelmise nädala, 5. jaanuari Äripäevas.

Viimased kaks turvaauku ei võimalda häkkeritel oma koodi "auklikus" arvutis käivitada, küll aga saab uusi turvaauke kasutada "auklikus" arvutis jooksvate programmide kokku jooksutamiseks.

Eelmise ja ohtliku turvaaugu parandav turvapaik ei aita uute aukude vastu, seega tasub regulaarselt kontrollida Windows Update'i serverit.

Apple teatas teisipäeval uue sülearvutimudeli MacBook Pro turuletulekust, mis kasutab Inteli kahetuumast protsessorit. Suurelt tänu sellele on uus Apple'i sülearvuti neli korda kiirem Apple PowerBook G4 mudelist.

MacBook Pro ekraani suurus on 15,4 tolli. Apple pakub praegu kahe erineva jõudlusega mudelit - kasutusel on 1,68 ja 1,83 GHz Intel Core Duo Pro protsessorid. Modemit ei ole uude mudelisse enam sisse ehitatud, kellel vaja, saab osta USB-porti ühendatava välise modemi. Uus sülearvuti kaalub 2,54 kilo. Uue mudeli hinnad USAs algavad 2000 dollarist (umbes 26 000 krooni).

Apple ei ole veel avalikustanud seda, kas tulevad turule ka Inteli protsessoritega lauaarvutid, aga Apple-teemalistes internetifoorumites juba oodatakse ja loodetakse. See oleks loogiline samm, sest kui Apple'i tarkvara töötab Inteli protsessoriga sülearvutis, siis töötab see ka lauaarvutites.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:42
    Otsi:

    Ava täpsem otsing