Urmo Vallner sai ehitusfirma Koger & Partnerid juhiks

Gert D. Hankewitz 18. jaanuar 2006, 00:00

Pärast endise juhi Priit Saugi lahkumist eelmise aasta oktoobris omaenda ehitusfirma etteotsa astunud Andres Koger andis 1. detsembril juhi koha edasi seni firma nõukogu esimehe ja koolitusfirma Invicta treenerina tegutsenud Urmo Vallnerile.

"Kaudselt on tegemist kaksikjuhtimisega," täpsustas Koger ning lisas seletuseks, et tema ülesanne on juhtida firma arenduse ning turunduse poolt, Vallneril aga finants- ja planeerimise poolt. "Üksinda ei jõua ma soovitud muudatusi ellu viia," rääkis Koger, andes mõista, et ei jõua oma ühiskondlike rollide tõttu kõike teha ning tahab tasapisi firma juhtimisest taanduda ja ülesanded Vallnerile anda. "Tegevjuht peab noor mees olema," sõnas ta.

Kuigi tööleping Vallneriga on praegu sõlmitud vaid kolmeks aastaks, uskus Koger, et see võib pikemaks muutuda. "Ega ta meist kaugele ei lähe," sõnas ta Vallneri kohta ning lisas, et otsib koos tegevjuhiga endale ka mantlipärijat.

Nõukogu esimehe kohale jääb Vallner siiski alles, kuigi vaid formaalselt. "Mõne kuu pärast nõukogu esimees muutub," ütles Koger, kuid jättis ütlemata, kes Vallneri koha seal üle võtab.

Küsimusele, kas Vallneril on ka osalus firmas, vastas Koger aga eitavalt, kuid lisas, et kolme aasta pärast pole ta kindlasti enam ettevõtte ainuomanik.

Vallneri sõnul võttis ta Kogeri pakkumise vastu, sest mehed hindavad samu väärtusi. "Koger & Partnerid on elav ettevõte ning tahan viimase kolme aasta jooksul õpitut praktikasse viia," lisas ta. Oma ametit Invictas Vallner maha ei pane ning annab edaspidi kuu jooksul kolm koolitust. "See aitab kaasa enesearengule," põhjendas ta. Revolutsioonilisi muutusi Vallner uuel ametipostil tegema ei hakka. "Tahame otsustamisse kaasata rohkem inimesi. Liigume ehitusettevõttest arendusettevõtte suunas," loetles ta paar põhjust ning lisas, et plaan on ka ise oma tooteid müüma hakata.

Koger & Partnerite endine ja praegune YIT Ehituse juht Priit Sauk ei soovinud asja pikalt kommenteerida, põhjendades, et see poleks ajalehe veergudel eetiline. Küll aga sõnas, et nii Kogeri kui ka Vallneri näol on tegemist tublide meestega ning soovis mõlemale edu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing