Börsiülevaade: Tallink langustrendiga lõpparvet tegemas?

20. jaanuar 2006, 08:40

Viimased kaks ja pool börsipäeva on andnud julgust oletuseks, et Tallinki aktsia langustrend võib olla mõneks ajaks peatunud.

Pärast teisipäeva hommikul saavutatud madaltaset (4,25 eurot = 66,50 krooni) on Tallinki aktsia suutnud kosuda ligi 8% ning jõudnud eile õhtuks 4,58 euroni (71,66 krooni). Tõsi, eile käis aktsia päevasiseselt ära ka juba 4,60 euro (71,97 krooni) kandis.

Viimase kolme päevaga on kaubeldud Tallinkiga märkimisväärse 95 miljoni krooni eest ehk aktsiat pole ostmas käinud väiksed tegelased.

Võrreldes aktsiaemissioonihinnaga (82,50 krooni) on väärtpaber veel siiski üle 13 protsendi miinuses. Saja kroonise hinnatasemeni, millega kaubeldi aktsiatega vahetult enne börsiletulekut, oleks veel praeguselt tasemelt minna ligi 40%.

Ehkki aktsiaemissioonihinnani kiiret tagasijõudmist ma eriti ei usu (selleks läheb vaja ikka väga positiivset uudist) ei arva ma ka, et väärtpaberit õnnestub lähinädalatel märkimisväärselt praegust tasemest odavamalt soetada.

Hinnalanguse peamisteks välistajateks loen Supremat ja Hansapanka, mis üleeile andisid aktsiale vastavalt 5,50 ja 5 eurose hinnasihi (86,06 ja 78,23 krooni).

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing