Toetust saab vaid puudega kaetud alale

Ain Alvela 20. veebruar 2006, 00:00

Uue korra kohaselt toimub põllumajandusmaa metsastamise toetuse taotluste vastuvõtt PRIA piirkondlikes büroodes ajavahemikus 14.-31. märtsini.

Jaanuaris kinnituse saanud põllumajandusmaa metsastamise toetuse saamise muudatused aitavad kõrvaldada 2005. aastal toetuse rakendamise käigus ilmnenud kitsaskohti. Taotlused tuleb enne PRIAsse esitamist kooskõlastada piirkondlikus maaparandusbüroos ja keskkonnateenistuses.

Muudatusega sätestatakse toetuse andmine juhul, kui põllumajandustoetuste ja põllumassiivide registrisse kantud põllumassiivil asuvat põldu läbib elektripaigaldis. Elektriohutusseadusest tulenevalt ei või elektripaigaldise alusele alale ja selle kaitsevööndisse puid istutada ning seega ei loeta elektripaigaldise alust ja selle kaitsevööndis olevat pinda toetusaluse pinna hulka.

Taotlejal tuleb põllu pinnast välja arvata pind, kuhu ei saa metsapuutaimi mõnel muul põhjusel istutada. Taotluses tuleb ära märkida põllu pind, millest on maha arvatud maa, kuhu ei saa istutada metsapuutaimi.

Muudatuse kohaselt peab metsakultuur olema hooldatud vähemalt üks kord enne 1. oktoobrit ning hooldus peab olema visuaalselt tuvastatav kuni 1. novembrini, v.a metsakultuuri rajamise toetuse taotlemise aastal.

Metsakultuuri rajamise toetuse ja metsakultuuri täiendamistoetuse määramise või taotluse rahuldamata jätmise otsus tehakse taotluse esitamise aasta 15. augustiks, kuid metsakultuuri hooldustoetuse määramine või taotluse rahuldamata jätmine otsustatakse taotluse esitamise aasta 1. detsembriks.

Metsakultuuri rajamise ja metsakultuuri täiendamistoetus makstakse välja taotluse esitamise aasta 10. oktoobriks, samas kui metsakultuuri hooldustoetus makstakse välja taotluse esitamise aastale järgneva aasta 20. jaanuariks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing