Baltika tahab uusi turge vallutada

Annika Matson 23. veebruar 2006, 00:00

Baltika juhatuse esimees Meelis Milder rääkis eile ettevõtte tulemusi tutvustades, et kevadel tahetakse täpsemalt tutvustada järgmise kolme aasta strateegiat ja uutele turgudele liikumise plaane. Baltika loodab minna kiiresti kasvavatele turgudele Ida-Euroopas. "Näiteks Valgevenes, siis on plaane Balkanil Rumeeniast Sloveeniani ja huvitavaid riike on ka Aadria mere ääres," ütles Milder. Baltikal on tänavu kavas avada 20-30 uut poodi, see teeks kokku 105-115 poodi.

Mullu oli Baltikal kõikidest Montoni poodidest parim Leedus Klaipedas asuv Mega Plaza pood. Leedust saab Milderi ennustuse kohaselt tänavu ka Baltika suurim turg, edestades Eestit. Kõige kiiremini kasvab tänavu ehk Venemaa osakaal.

Milder märkis, et Baltika hakkab Montoni kaubamärgi all müüma ka ihupesu. "Pesu kavandid nii naistele kui ka meestele on juba valmis ja müügile on neid oodata varsti," ütles Milder.

Jooksva aasta prognoose tutvustades märkis Milder, et grupi käibe kasvuks oodatakse vähemalt 20 protsenti.

Baltika kasum kasvas eelmisel aastal varasemaga võrreldes üle nelja korra, 72,7 miljoni kroonini, ja käive 17 protsenti, 681 miljoni kroonini, kuid see ei vastanud investorite ootustele. Baltika aktsia langes eile ligi 6 protsenti, 222,65 kroonile.

Baltika nõukogu esimees Miles Burger andis mõista, et aktsionärid võivad loota suuremaid dividende kui 75 senti aktsia kohta.

LHV alandas eile Baltika soovituse "ostalt" "neutraalsele". Hinnasiht on 14 eurot ehk 219,05 krooni. LHV ootas firma eelmise aasta kasumiks 62,6 miljonit krooni. Dividendiks ootab LHV 2,5 krooni aktsia kohta.

Ka Hansabank Marketsi analüütik Mihkel Torim märkis, et Baltika kasum oli üllatav. Oodati 62,5 miljonit krooni. Soovitus aktsiale on ülevaatamisel.

Soome investeerimisfondi Impivaara Securities analüütik Jeffery Roberts ootas Baltika eelmise aasta käibeks 661,9 ja kasumiks 59,54 miljonit krooni. "Baltikal on suurepärane võimalus minna ka Valgevene turule," ütles eile Roberts. Ta ootab dividendiks 2,3 krooni aktsia kohta.

"Kas Baltika Veerenni kinnistu läheb müüki või hakkame ise kinnisvaraarendusega tegelema, pole veel otsustatud," ütles eile Baltika juht Meelis Milder.

Tema sõnul on hetkel sellele maa-alale koostamisel detailplaneering, sinna rajatakse uus elu-, äri- ja meelelahutuskeskus.

Baltikal on kavas Veerenni tänavalt laod üle viia uude Lasnamäe logistikakeskusesse selle aasta suvel ja tootmine on plaanis Lasnamäele kolida järgmisel aastal. Lasnamäe logistikakeskusesse investeerib Baltika 132 miljonit krooni ja keskus peaks valmima juuli alguses.

Baltika naabruses asuv TMVK on teatanud, et kolib toomise üle Kohilasse.

Nn Lutheri kvartal peaks täies mahus valmima 2007. aasta kevadel. 2,3 hektari suuruse elamispiirkonna omanikuks on TVMK aktsionär Grove Invest. Korterite müügiga tegeleb Ober-Haus Kinnisvara, ehitab Eesti Ehitus. Korterite keskmine müügihind on veidi alla 30 000 krooni ruutmeetri eest.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing