Moody’s tõstis Eesti riigireitingu väljavaate positiivseks

09. märts 2006, 15:15

Reitinguagentuur Moody’s andis täna Eesti pikaajaliste välisvaluutakohustuste reitingule ehk riigireitingule positiivse väljavaate.

Moody"s kinnitas ka praegust reitingut A1. Eelmine väljavaade oli märkega “stabiilne”, teatas Eesti Pank.

“Moody’se otsus näitab, kui oluline on Eesti majandusele euroalaga liitumine. Agentuur märgib, et ERM2-s osalemine ning eelseisev eurole üleminek mõjub soodsalt kõnealuste riikide krediidivõimele. Reitingu positiivne väljavaade kinnitab, et Eesti äratab investorites usaldust,” kommenteeris Moody’se otsust Eesti Panga president Andres Lipstok.

Moody’s nimetas täna seitset Euroopa Liidu riiki, mille reitingu tõstmist kaalutakse või anti sellele positiivne väljavaade. Slovakkia ja Leedu reitingu tõstmist kaalutakse, Eesti, Läti, Küprose, Malta ja Sloveenia reiting sai positiivse väljavaate. Kõik nimetatud riigid osalevad vahetuskursimehhanismis ERM2 ehk euro ooteruumis.

Agentuur tõstis esile, et ERM2-s osalevate riikide valuutad on püsinud stabiilsetena, seda tänu soodsale rahvusvahelisele finantskeskkonnale ning kõnealuste riikide sobivale majanduspoliitikale. Euroalaga võivad nimetatud riikidest esimesed liituda juba 2007.
aastal.

Euroopa Liidu uutest liikmesriikidest on Moody’s andnud Eestist kõrgema riigireitingu (Aa3) Sloveeniale. FitchRatings ja Standard Poor’s on andnud Eesti riigireitinguks A positiivse väljavaatega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing