Ülo Toomsalu • 15. september 2006 kell 6:09

PM: Arendaja ehitas kerkivale hotellile ühe korruse lubatust rohkem

Haaberstisse Vabaõhumuuseumi tee äärde kerkivale hotellile on ehitatud üks korrus enam, kui oleks detailplaneeringu järgi tohtinud olla.

Rocca al Mares Vabaõhumuuseumi tee äärde valdavalt eramajade kvartalisse on kerkinud ligi 15 meetri kõrgune ja nelja korrusega hotell, mis Haabersti linnaosa halduskogu esimehe Taavi Rõivase sõnul ei sobi mitte kuidagi sinna ümbruskonda, kirjutab Postimees.

Varem ka linnaosavanema ametit pidanud Rõivase sõnul poleks ta sellesse piirkonda isegi kolmekorruselist maja ehitada lubanud.

2000. aasta märtsis Tallinna volikogu kehtestatud detailplaneering lubab Vabaõhumuuseumi tee ja Lillevälja tänava nurgale ehitada kolmekorruselise hoone, mille täiskõrgus ei ületa 15 meetrit. Kui viimasest nõudest on arendaja Erki Aianduse OÜ kinni pidanud, siis planeeringuga võrreldes on hoonele üks lisakorrus juurde tulnud.

Linnaplaneerimise ameti vastusest Postimehele nähtub, et tegelikult ei ole ehitise juures midagi valesti. Ehitusregistris seisabki hoone neljakorruselisena, kusjuures viimane korrus on lahendatud viilkatusealuste ruumidena.

Praeguste ehitusalaste seaduste järgi kuulub ka katusekorrus tavakorruste hulka. 2000. aastal see veel nii ei olnud ning seepärast läkski maja kolmekorruselisena kirja.

Ka arendaja, Erki Aianduse omanik Viktor Ljubimtsev väitis Postimehele, et ehitis vastab täielikult projektile ning mingeid kõrvalekaldeid sellest teha ei kavatseta. Tema sõnul on linnaplaneerimise ameti inimesed käinud kohapeal ehitusega tutvumas ning ei ole mingeid pretensioone esitanud.

Hetkel kuum