6. november 2006 kell 14:37

Eesti on Bulgaaria ja Rumeenia tööjõu siia meelitamise maha maganud

Eesti tööandjate keskliidu juhataja Tarmo Kriisi hinnangul on Eesti Bulgaaria ja Rumeenia tööjõu siia meelitamise osas rongist maha jäänud, sest Euroopa Liidu vanad liikmesriigid on tänu kahepoolsetele lepingutele parema tööjõu ära tõmmanud, teatas Eesti tööandjate keskliit.

Rumeenias on töötajate vahendamisest välismaale saanud omaette ärivaldkond - lahkunud on 2-2,5 miljonit inimest. Riik on sõlminud mitmete EL riikidega kahepoolseid lepinguid, mille tulemusena on tekkinud rida ettevõtteid, mis koolitavad ja vahendavad tööjõudu spetsiaalselt välisturgudele.

"Sel ajal, kui meie valitsus polemiseerib "omade" ja "võõraste" üle, teised tegutsevad. Aeg oleks mõista, et Euroopa Liidu laienemine nõuab tolerantsi ja tööjõu vaba liikumine on üks oluline konkurentsivõime tegur," ütles Kriis.

Hetkel kuum