6. november 2006 kell 10:46

Tallinna kõnniteed ja sõiduteed muutuvad libedamaks

Eesti ilmaprognoosi kohaselt sajab Tallinnas jätkuvalt ja tuiskab, kuid keskpäevast alates tõuseb õhutemperatuur plusskraadidesse ja algab sula, mis muudab libedaks nii sõidu- kui ka kõnniteed, hoiatas linnavalitsus.

Kommunaalameti hooldusosakonna juhataja Tarmo Sule sõnul muutuvad teed ja kõnniteed plusskraadidega väga libedaks. "Tänavapuhastusfirmade koristustehnika on hommikust saati väljas. Ennetav libedusetõrje tehti juba enne hommikust tipptundi. Praegu jätkub sahkamine, harjamine ja libedusetõrje" ütles Sulg. "Kinnistute ja majade omanikele ja haldajatele tuletame meelde, et libeduse tõrjet kõnniteedel tuleb teha mitte ainult hommikul, vaid vastavalt vajadusele."

Kõnniteede puhastamise eest vastutab teega piirneva hoone või kinnistu omanik. Libedusetõrje puistematerjaliks võib kasutada nii pae- kui ka graniitsõelmeid, mille tera läbimõõt on 2-6 mm.

Hetkel kuum