• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euro jeeni suhtes uuel kõrgtasemel

  Spekulatsioonid, et Euroopa Keskpank (EKP) tõstab intresse kiiremini kui Jaapani keskpank, tõstsid eile euro jeeni suhtes rekordtasemele ning Euroopa valuuta tugevnes ka dollari suhtes.
  Euro tegi jeeni suhtes läbi viimase kolme nädala suurima tõusu, sest EKP juht Jean-Claude Trichet kirjutas Financial Timesis, et pank peaks pöörama rohkem tähelepanu rahapakkumise kasvule. Jaapani Panga juhatuse liige Atsushi Mizuno ütles aga kolmapäeval, et Jaapani keskpangal pole kindlaid plaane intresside tõstmise suhtes sel aastal.
  Trichet kirjutas, et rahapoliitika ilma rahapakkumise andmeid arvestamata oleks ühest olulisest aspektist võttes ebatäiuslik. Rahapakkumine euro-alal kasvab viimase kolme aasta kiireimas tempos.
  "EKP käitub intressimäärade suhtes jõuliselt," ütles uudisteagentuurile Bloomberg Mizuho Financiali fondijuht Neil Jones. "Jaapani poliitikud on hoiatanud Jaapani Panka intresside tõstmise eest. See toetab euro kurssi jeeni suhtes."
  Jonesi sõnul võib euro Jaapani valuuta suhtes tugevneda 160 jeenini.
  Eile õhtuks tõusis euro tasemeni 151,17 jeeni; päev varem maksis euro 150,34 jeeni. Euro maksis ka 1,2795 dollarit võrrelduna 1,2757 dollariga päev varem.
  Euroopa Keskpanga baasintressimäär on hetkel 3,25 protsenti, Jaapani keskpanga baasintress on 0,25 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Soome pungil kirbuturg toob ülejäägi Eestisse
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.