• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Uus seadus sunniks Kruuda metsa istutama

  Ärimees Oliver Kruuda peaks kaevatud kraavid kinni ajama ja maharaiutud metsa asemele uue istutama, kui kehtiks praegu ettevalmistatav seadus, ja eksperdi arvates aitaks see taastada tekitatud keskkonnakahju.

  Postimees kirjutab, et kas Kruuda ja tema ämma maha pandud seeneniidistikud võivad Nõmme metsade alla alles jääda, otsustab praegu kooskõlastusringil oleva keskkonnavastutuse seaduse kohaselt samuti ekspert, kes ei saa aga teha isetegevust, vaid peab toimima ministri määrusega kehtestatud korra järgi.
  Kahjustada saanud looduse algne olukord tuleks taastada või asendada, sest see on tihti karmim karistus kui rahatrahv, mille kohta mõned mehed ütlevad, et maksavad vajadusel kas või topelt.
  Keskkonnaministeeriumi juristi Evelin Lopmani sõnul ei tähenda aga, et trahvid ära kaovad, vaid trahv võib lisanduda kahjustada saanud keskkonna taastamise kohustusele.
  Seadus ei ole aga mõeldud vaid Oliver Kruuda ja teiste temataoliste korralekutsumiseks, vaid üritab tegeleda igasuguse keskkonnakahjuga. "Kui keegi reostab ära jõe, mille tagajärjel hukkuvad seal kalad, siis peab reostaja jõkke laskma uued kalad," lausus Lopman.
  Sama põhimõtte järgi tuleb tegutseda ka kõikvõimalike muude keskkonnakahju juhtumite korral. Kui metsa mahavõtmise puhul on tekitatud loodusele kahju, siis tuleb istutada uus mets.
  Kui näiteks kaitsealuse merikotka elukohale on tekitatud kahju, siis tuleb elukoht võimaluse korral taastada. Kui pankrannik on ära lõhutud, tuleb ka see taastada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Aimar Ventsel: Kesk-Aasia õppetund – autoriteet pole jumalast antud
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Euroopa aktsiad alustasid nädalat tõusuga
Euroopa aktsiaturud alustasid uut nädalat korraliku tõusuga, millele aitas kaasa tarbekaupade tootja Unileveri huvi osta Suurbritannia ravimifirma GlaxoSmithKline’i tervishoiuüksus, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud alustasid uut nädalat korraliku tõusuga, millele aitas kaasa tarbekaupade tootja Unileveri huvi osta Suurbritannia ravimifirma GlaxoSmithKline’i tervishoiuüksus, vahendab Reuters.
Termoriietus, mida on testinud ja heakskiitnud kümned tuhanded kliendid
Erinevate uuenduste, koostöö ja muutuste ajal leiavad aset hämmastavad asjad. Ette­võtted, kus eile toodeti soomustehnikat, valmistavad täna kombaine. Kalameeste, jahimeeste ja reisimeeste varustust tootnud ettevõte pakub tänasel päeval vormirõivaste komplekte absoluutselt igasuguse profiiliga ettevõtete töötajatele. Rahvusvahelise ette­võtte SALMO esindaja Aleksei Antiptšik räägib Äripäevale, kuidas nad jõuavad täna oma ärikliendini.
Erinevate uuenduste, koostöö ja muutuste ajal leiavad aset hämmastavad asjad. Ette­võtted, kus eile toodeti soomustehnikat, valmistavad täna kombaine. Kalameeste, jahimeeste ja reisimeeste varustust tootnud ettevõte pakub tänasel päeval vormirõivaste komplekte absoluutselt igasuguse profiiliga ettevõtete töötajatele. Rahvusvahelise ette­võtte SALMO esindaja Aleksei Antiptšik räägib Äripäevale, kuidas nad jõuavad täna oma ärikliendini.
Arvustus. Esimene elektri-Volvo kannaks perutava põdra välja küll
Vanasti tegi Volvo nn turbotelliseid. XC40 Recharge Twin on särtsutellis.
Vanasti tegi Volvo nn turbotelliseid. XC40 Recharge Twin on särtsutellis.