15. november 2006 kell 22:00

Veebilehitsejate sisuline vahe hägustub

Veebilehitsejate erinevused on mõne aastaga vähenenud ning Internet Exploreri ja Firefoxi vahe on pigem maitse küsimus. Mozilla lehitseja Firefox on siiski peamise eelisena tabanud naelapead oma universaalsusega ning sobivusega kõigile operatsioonisüsteemidele. Internet Explorer on aga ametlikult suunatud vaid Windowsi kasutajale.

Uut IEd kasutades tõmbab esmalt tähelepanu muutunud disain; vanast küllaltki kandilisest programmist on saanud voolujooneline kaunitar. Esialgu on küll veidi keeruline orienteeruda, sest navigatsioonisüsteem on ümber tõstetud, kuid pärast mõningast uudistamist võib tunnistada, et tegemist on tõepoolest äärmiselt kasutajasõbraliku keskkonnaga. Samuti hiilgab IE hea täisekraanidisainiga, trumbates selles üle Firefoxi. Brauserite turvameetmetest tähelepanuväärseim on petulehekülgede filter. Nii IE7 kui ka Firefox 2 pakuvad võimalust kasutada seesugust tööriista, mis kaitseb kasutajat ohtlike veebikülgede eest.

Mõlemad programmid kasutavad aga sama tehnikat: URL-aadressi, veebilehe ja struktuuri analüüsi ning lisaks sellele ka regulaarselt uuendatavaid veebilehtede musti nimekirju. IE on Firefoxilt üle võtnud ka sakkidega lehitsemise, mis oli pikemat aega Firefoxi suurim pluss.

Autor: Maria Papli

Hetkel kuum