25. november 2006 kell 11:58

Timo Simonlatser sai veerandfinaalis omas sõidus 3. koha

Soomes Kuusamos toimuval murdmaasuusatamise MK-etapil sai Timo Simonlatser klassikasprindis veerandfinaalis omas sõidus 3. koha.

Kvalifikatsioonis 22. aega näidanud Simonlatser alustas veerandfinaali särtsakalt ja püsis pool distantsi teisel kohal, vahendas ETV Sport. Lõpuks pidi ta endast ühe konkurendi mööda laskma ning sai 3. koha.

Sõidu võitis ameeriklane Andrew Newell 2.22,5-ga. Norralane Oystein Pettersen kaotas 0,5, Simonlatser 1,5, rootslane Björn Lind 4,3, kasahh Nikolai Tšebotko 4,6 ja austerlane Thomas Stöggl 7,9 sekundiga.

«Veerandfinaali jõudmine oli väike üllatus, suur sensatsioon oleks poolfinaali pääsemine,» lausus Simonlatser usutluses ETV-le. «Veerandfinaal oli hoopis teistsugune võistlus kui kvalifikatsioon. Hea, et ei jäänud peksupoisi rolli, sain ju ka Björn Lindist jagu.»

Simonlatseril jäi poolfinaali pääsust puudu 0,6 sekundit. «Kuskilt rohkem sajandikke pigistada ei olnud,» analüüsis Simonlatser. «Panin lõpus tõusunukil endast kõik välja, lõpusirgel lihtsalt tehnika lagunes.»

Ainsa eestlasena Kuusamos kvalifikatsioonist edasi murdnud Simonlatser teab ka oma edu saladust. «A-koondisega treenimine annab palju juurde,» tõdes ta. «Konkurents on ju edasiviiv jõud.»

Hetkel kuum