• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Timo Simonlatser sai veerandfinaalis omas sõidus 3. koha

  Soomes Kuusamos toimuval murdmaasuusatamise MK-etapil sai Timo Simonlatser klassikasprindis veerandfinaalis omas sõidus 3. koha.

  Kvalifikatsioonis 22. aega näidanud Simonlatser alustas veerandfinaali särtsakalt ja püsis pool distantsi teisel kohal, vahendas ETV Sport. Lõpuks pidi ta endast ühe konkurendi mööda laskma ning sai 3. koha.
  Sõidu võitis ameeriklane Andrew Newell 2.22,5-ga. Norralane Oystein Pettersen kaotas 0,5, Simonlatser 1,5, rootslane Björn Lind 4,3, kasahh Nikolai Tšebotko 4,6 ja austerlane Thomas Stöggl 7,9 sekundiga.
  «Veerandfinaali jõudmine oli väike üllatus, suur sensatsioon oleks poolfinaali pääsemine,» lausus Simonlatser usutluses ETV-le. «Veerandfinaal oli hoopis teistsugune võistlus kui kvalifikatsioon. Hea, et ei jäänud peksupoisi rolli, sain ju ka Björn Lindist jagu.»
  Simonlatseril jäi poolfinaali pääsust puudu 0,6 sekundit. «Kuskilt rohkem sajandikke pigistada ei olnud,» analüüsis Simonlatser. «Panin lõpus tõusunukil endast kõik välja, lõpusirgel lihtsalt tehnika lagunes.»
  Ainsa eestlasena Kuusamos kvalifikatsioonist edasi murdnud Simonlatser teab ka oma edu saladust. «A-koondisega treenimine annab palju juurde,» tõdes ta. «Konkurents on ju edasiviiv jõud.»
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Soome pungil kirbuturg toob ülejäägi Eestisse
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.