• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Käivet oli kõvasti, hinnad liikusid vähe

  Eile oli Tallinna börsil taas aktiivne kauplemispäev. Miljonikroonise käibega said maha kümme väärtpaberit põhinimekirjast, lisanimekirjast liitus nendega täna kolmanda kvartali majandustulemused avaldav Saku Õlletehas.
  Hinnaliikumised olid suhteliselt vaoshoitud, seda küll kahe erandiga.
  Rõivakompanii PTA aktsia hind kukkus 4,34 protsenti, 58,67 kroonile. Alates aktsia noteerimisest põhinimekirjas nädal aega tagasi on see kaotanud oma väärtusest kümnendiku.
  Üle nelja protsendi kukkus ka Viisnurga aktsia. Väärtpaberi käive oli tagasihoidlikud 36 tuhat krooni.
  Kahe nimekirja peale oligi kokku neli langevat ning viis tõusvat väärtpaberit, kaheksa aktsia hind jäi eilse sulgemishinnaga võrreldes muutmatuks.
  Esmaspäeval tõstis Hansabank Markets Tallinki aktsia hinnasihti kümne protsendi võrra, 5,3 eurole (82,9 kroonile), võrrelduna varasema 4,8 krooni ehk 75 krooniga. Panga sõnul olid nad varem alahinnanud tipphooajal varju jäänud Silja ülevõtmise mõju. Samas jäeti muutmata ostusoovitus ning märkus, et tegemist on kõrge riskiga väärtpaberiga.
  Hinnasihi tõstmisele vaatamata on Hansapank Tallinki suhtes kolleegidest pessimistlikum. Investeerimispanga Suprema hinnasiht Tallinki aktsiale on 6,25 eurot ehk 97,79 krooni. Tallinki juhtkond viibib sel nädalal USAs, kus tutvustab ettevõtet sealsetele institutsionaalsetele investoritele. Seal esitatava prognoosi kohaselt loodab Tallink sellel finantsaastal teenida kasumit 54 eurosenti (8,4 krooni aktsia kohta). Hansapank prognoosib aga 0,34 eurot (5,32 kr) ja Suprema 0,5 eurot (7,82 kr) kasumit aktsia kohta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Abiks investorile: kuidas hinnata iduettevõtet?
Iduettevõtte väärtuse määramisel pole traditsioonilised tulu-, turu- või netovara meetodid sobilikud, eri arengufaasides tuleb kasutada eri lähenemist, kirjutab PwC tehingute nõustamise juhtivkonsultant Kristjan Jalakas.
Iduettevõtte väärtuse määramisel pole traditsioonilised tulu-, turu- või netovara meetodid sobilikud, eri arengufaasides tuleb kasutada eri lähenemist, kirjutab PwC tehingute nõustamise juhtivkonsultant Kristjan Jalakas.
Brenti nafta tõusis seitsme aasta tippu
Brenti toornafta hind tõusis täna seitsme aasta tippu, sest Jeemeni Houthi rühmitus ründas Araabia Ühendemiraate, mis suurendab poliitilisi pingeid piirkonnas, vahendab Reuters.
Brenti toornafta hind tõusis täna seitsme aasta tippu, sest Jeemeni Houthi rühmitus ründas Araabia Ühendemiraate, mis suurendab poliitilisi pingeid piirkonnas, vahendab Reuters.
Soome pungil kirbuturg toob ülejäägi Eestisse
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.
Eestis populaarne auto põrus USA rahulolu-uuringus
Vaid 29 protsenti Toyota C-HRi omanikest Ameerikas ostaksid sama mudeli uuesti, selgub mõjuka tarbijaväljaande Consumer Reports küsitlusest.
Vaid 29 protsenti Toyota C-HRi omanikest Ameerikas ostaksid sama mudeli uuesti, selgub mõjuka tarbijaväljaande Consumer Reports küsitlusest.