• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Canoni kaamera salvestab video otse DVD-le

  Canoni DVD-le põletav videokaamera võimaldab küll pildistada, kuid korraliku foto jaoks ostaksin ikkagi eraldi seadme.
  Kaamera istub hästi käes, nupud pole liialt väiksed, et nende näppimine tüütuks võiks osutuda. Ka jämedate näppudega maatööd tegev mees või naine peaks sellega hakkama saama.
  Kuna seade oli minu jaoks täiesti uus, tuleb samas tunnistada, et selle tundmaõppimine läks suhteliselt kiiresti. Võib juhtuda, et hommikul avastad, et õhtul pole kellelgi pulmas ühtegi videokaamerat kaasas, aga filmida oleks vaja. Tormad poodi, ostad kaamera ära ja hakkad filmima. Nii lihtne see selle kaameraga ongi. Kasutusjuhendit lugesin alla poole tunni.
  Häiris, et aku peab suhteliselt vähe vastu. Tähelepanekute järgi tuli seda juba pärast tunnist filmimist uuesti laadida. Kõik sõltub muidugi sellest, kuivõrd energiakulukaid operatsioone teha - näiteks kas kasutada suurt LCD-ekraani või mitte.
  Kaamera on piisavalt väike, mahub ära ka auto kindalaekasse, kust seda on sobival ajal võimalik kiiresti välja võtta, et kohe filmimist alustada. Kuigi Canon kaalub vähe, hakkab käsitsi filmides pärast kümmet minutit käsi tublisti värisema, mis jätab resultaadile oma jälje. Seega on muretseda mõistlik kaamerale lisaks ka statiiv.
  Natuke nikerdamist on vaid DVD väljutamisega. Iseenesest on kaamera hea, salvestatud filmi saab DVD-lt kiiresti arvutisse tõmmata ning "toormaterjali" korralikuks filmiks kokku panna. Kaasas olev tarkvara sobib Windows 2000, Windows Me ning Windows XPga.
  DVD-le saab filmi salvestada nii kokku pakitult kui ka pakkimata. Viimasel juhul mahub ühele kolmetollisele DVD-RW-le 30 minuti jagu materjali, pakkides aga tublisti rohkem.
  Kui pilte aega teha pole ning filmimisega ametis ollakse, on hiljem võimalik ka filmiklipist pilte vormida. Kaob ära vajadus tegevuse käigus funktsioone vahetada.
  Kui ma tahan häid pilte teha, ostan vajaliku ning võimetele vastava fotoaparaadi, ning kui filmimise soov tekib, kas laenan kaamera või ostan eraldi. Samas töötab selline kaks-ühes-kontseptsioon hästi juhul, kui kummaski vallas erilist professionaalsust ei vajata.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
USA börs sulgus järjekordselt punases
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Mainorist lahkunud tippjuhid kohtusid Sõõrumaa juures
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.