Kristo Kiviorg • 29. november 2006 kell 22:00

Canoni kaamera salvestab video otse DVD-le

Canoni DVD-le põletav videokaamera võimaldab küll pildistada, kuid korraliku foto jaoks ostaksin ikkagi eraldi seadme.

Kaamera istub hästi käes, nupud pole liialt väiksed, et nende näppimine tüütuks võiks osutuda. Ka jämedate näppudega maatööd tegev mees või naine peaks sellega hakkama saama.

Kuna seade oli minu jaoks täiesti uus, tuleb samas tunnistada, et selle tundmaõppimine läks suhteliselt kiiresti. Võib juhtuda, et hommikul avastad, et õhtul pole kellelgi pulmas ühtegi videokaamerat kaasas, aga filmida oleks vaja. Tormad poodi, ostad kaamera ära ja hakkad filmima. Nii lihtne see selle kaameraga ongi. Kasutusjuhendit lugesin alla poole tunni.

Häiris, et aku peab suhteliselt vähe vastu. Tähelepanekute järgi tuli seda juba pärast tunnist filmimist uuesti laadida. Kõik sõltub muidugi sellest, kuivõrd energiakulukaid operatsioone teha - näiteks kas kasutada suurt LCD-ekraani või mitte.

Kaamera on piisavalt väike, mahub ära ka auto kindalaekasse, kust seda on sobival ajal võimalik kiiresti välja võtta, et kohe filmimist alustada. Kuigi Canon kaalub vähe, hakkab käsitsi filmides pärast kümmet minutit käsi tublisti värisema, mis jätab resultaadile oma jälje. Seega on muretseda mõistlik kaamerale lisaks ka statiiv.

Natuke nikerdamist on vaid DVD väljutamisega. Iseenesest on kaamera hea, salvestatud filmi saab DVD-lt kiiresti arvutisse tõmmata ning "toormaterjali" korralikuks filmiks kokku panna. Kaasas olev tarkvara sobib Windows 2000, Windows Me ning Windows XPga.

DVD-le saab filmi salvestada nii kokku pakitult kui ka pakkimata. Viimasel juhul mahub ühele kolmetollisele DVD-RW-le 30 minuti jagu materjali, pakkides aga tublisti rohkem.

Kui pilte aega teha pole ning filmimisega ametis ollakse, on hiljem võimalik ka filmiklipist pilte vormida. Kaob ära vajadus tegevuse käigus funktsioone vahetada.

Kui ma tahan häid pilte teha, ostan vajaliku ning võimetele vastava fotoaparaadi, ning kui filmimise soov tekib, kas laenan kaamera või ostan eraldi. Samas töötab selline kaks-ühes-kontseptsioon hästi juhul, kui kummaski vallas erilist professionaalsust ei vajata.

Hetkel kuum