29. november 2006 kell 7:49

Tsemenditehase ähvardaja sai kopsaka trahvi

Oktoobris ähvardas kundalane tsemenditehase õhku lasta, kui see tolmamist ei lõpeta. Kohus määras talle pommiähvarduse eest korraliku rahatrahvi.

Kohus määras eile Kunda linna elanikule Valdeko Raudpuule 5130 krooni suuruse rahalise karistuse selle eest, et mees ähvardas tänavu oktoobris Kunda tsemenditehase õhku lasta. Lisaks peab Raudpuu tasuma kohtukulud 850 krooni ulatuses ja maksma 4500 krooni riigilõivu.

"Ega trahv mul tükki küljest ära võta, kuid tolmamine jätkub," kommenteeris Raudpuu kohtuotsust Virumaa Teatajale.

Valdeko Raudpuu helistas 5. oktoobri õhtul keskkonnainspektsiooni valvetelefonil ja lubas tehase õhku lasta, kui tsemenditehase tolmutamise suhtes 45 minuti jooksul midagi ette ei võeta. Politsei alustas kriminaalmenetlust avaliku korra raske rikkumise paragrahvi alusel. Seadus lubab selle paragrahvi järgi süüdi mõistetut karistada kuni viieaastase vangistusega.

Hetkel kuum