Nafta hinnaralli jätkus

ÄP 04. detsember 2006, 00:00

Nafta hind kerkis reedel New Yorgis üle 63 ning Londonis koguni üle 64 dollari barrelist.

Naftat Eksportivate Riikide Organisatsiooni (OPEC) president ja Nigeeria naftaminister Edmund Daokoru andis teada, et tõenäoliselt alandab kartell musta kulla tootmist vähemalt poole miljoni barreli võrra ööpäevas.

"Tegelik hulk sõltub tingimustest, kuid ma ei oota numbrit alla 500 000 barreli päevas," lausus minister AP-le. Sellega kordas Daokoru Venetsueela naftaministri Rafael Ramirezi ütlust möödunud teisipäevast. Samas oli tegemist kogu möödunud nädala kestnud suundumusega, mille põhjusteks olid lisaks OPECi võimalikule otsusele ka külm ilm ning laovarude kahanemine USAs.

Naftakartelli naftaministrid teevad oma otsuse 14. detsembril.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing