Haiglas kaubeldakse riknenud toiduga

22. detsember 2006, 12:33

Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) Mustamäe
korpust teenindav toitlustusfirma Tampe AS ei jälgi oma toodangu kvaliteeti.

Hapud võileivad, salat ja kala on muutunud haiglas tegutsevate söökla ja kaupluse jaoks tavaliseks. 1997. aastal Tallinnas registreeritud ettevõte Tampe AS pakub PERH Mustamäe korpuses asuvas sööklas sooja toitu ning kaupluses pakendatud salateid, juustu, vorsti, jooke. Mõlemast kohast saavad toitu patsiendid, nende külastajad ning haigla töötajad, vahendab postimees.ee Vene lehte Vesti Nedeli Den za Dnjom.

Tervisekaitseinspektsiooni pressiesindaja Eli Lilles teatas Vesti Nedeli Den za Dnjomile, et 2006. aasta 25. jaanuaril tehti Tampe AS’ile kolm ettekirjutust üldise hügieeni kohta.

«Pärast seda ehitati uus toitlustusplokk, mida oleme ise kolm korda kontrollinud. Mingeid rikkumisi pole märgatud,» selgitab Lilles. Kuid vaatamata inspektsiooni positiivsele vastukajale pakutakse klientidele sööklas säilivustähtaja selgelt ületanud toitu ning kaupluses müüakse seda pakendatud kujul.

Hiljuti puutus toiduks kõlbmatu roaga kokku reanimeerimisõde Inga Kogur, kes ostis detsembri keskel haigla poest salati, mille sees leidus plastmassitükke. Raha naisele keegi ei tagastanud, kuid salatikarbid korjati riiulitelt ära.

«Kord ostsime kauplusest praetud kala,» räägib õe kolleeg Moonika Melgas. «Mulle tundus imelik, et esmaspäeva hommikul oli letil vaid kolm karpi. Kõik sai selgeks, kui need oma osakonnas avasime … Tõenäoliselt oli kala leti peal vedelenud kogu nädalavahetuse.»

Õe Melgase sõnul kannatavad mittekvaliteetse toidu tõttu kõige rohkem väljastpoolt pealinna tulnud patsiendid. «Nõrgenenud organism on väga tundlik pisikute ning bakterite suhtes, mis satuvad makku koos riknenud toiduga,» arvab Melgas.

Haigla pressiesindaja Inga Lill ei ole aga millegipärast toitlustusprobleemidega üldse kursis. Tema sõnul on Tampe AS’iga sõlmitud tähtajatu riigihanke leping, mille senise kehtivuse jooksul ei ole laekunud firma kohta ühtegi kaebust.

Probleemist ei tea ka firma juhtkond. «Kurat, ma ei tea midagi,» nähvas telefonis ennast Tampe ASi töötajana esitlenud Toomas Mägi. «Meil on kõik korras ja siin pole enam midagi kommenteerida.»

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. August 2008, 18:26
Otsi:

Ava täpsem otsing