Gängsta paradiis

Lennart Beat 19. jaanuar 2007, 00:00

Täna on raske kujutleda räpivaba maailma, aga 20 aastat tagasi ei andnud siinne tänavapilt saabuvast mingit märki. Samal ajal asutas Easy-E LA äärelinnas ebaseaduslikult teenitud rahaga plaadifirma ning grupi N.W.A.

Neile on vähemalt "Yo" võlgu 50 Cent, A-Rühm ja noorte vabaajarõivaid tootvad ettevõtted. Lisatud DVD on perfektne dokument hip-hop'ist, nagu me seda nüüd tunneme. Praegu on "f***" peavoolutähtedele sidesõna, kuid N.W.A tänavapättide otsekohene suhtumine võimudesse ja naistesse oli sensatsiooniline nii musta kui ka valge Ameerika jaoks. Kui Public Enemyl oli poliitiline programm, siis nende "teeneks" oli reaalse getokultuuri massidesse viimine. Tehniliselt aegunud lood pole kõrvadele just muusika , aga ajaloohuvilistele ammendav ülevaade popmaailma raputanud sündmustest. Eeldusel, et teil Straight Outta Comptonit veel ei ole.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:44
    Otsi:

    Ava täpsem otsing