Tööstusettevõtted ei loo oma töötajatele tootesoodustusi

Ketlin Priilinn 31. jaanuar 2007, 00:00

ASi Maag Grupp turundusjuhi Lauri Laidre sõnul Maag Piimatööstuses ega ka teistes Maag Grupile kuuluvates ettevõtetes oma töötajatele mingeid soodustusi toodangu ostmisel ei ole tehtud ega tehta neid ka praegu. "Ja otse loomulikult ei anna me oma toodangut kellelegi tasuta," kinnitab Laidre. "Hetkeseisuga ei ole meil ka mingeid plaane, et see asi kunagi tulevikus teisiti võiks olla."

Täispuidust mööbli valmistamisega tegeleva EST Johanna OÜ juht Valdur Mitt kinnitab, et kui nende ettevõttes on mõnel töötajal isiklikuks otstarbeks materjali vaja, on seda alati ka antud.

"Anname neile puitu ning sellest materjalist valmistavad nad siis endale ise just oma soovi ja äranägemise järgi mööblit," selgitab Mitt. "Juhul, kui tegemist on päris suurte kogustega, siis muidugi peavad nad selle materjali ka kinni maksma, aga väiksemate asjade ja suhteliselt pisikese materjalikulu puhul pole me sellest küll iial mingisugust probleemi teinud - igal juhul on materjale võimalik anda ja töötajad seda ka saavad."

Viru Kalatööstuse OÜ tegevjuhi Toomas Auli sõnul nende kalatööstuses oma töötajatele mingeid toodangusoodustusi ei tehta. "Ei tule küll ette, et keegi sellist soovi üldse kunagi oleks avaldanudki," märgib Aul. "Kui keegi meie töötajatest soovib isiklikuks otstarbeks mingisuguseid kalatooteid, lähebki ta lihtsalt kauplusesse ja ostab sealt - kõige lihtsam ja loogilisem lahendus."

Omatoodangu ostmisega seonduvate soodustuste juurutamisel ei näe Aul erilist mõtet ka edaspidi. "Ettevõtte jaoks on tunduvalt lihtsam, kui asjad jäävad ka tulevikus samamoodi, nagu nad on praegu," leiab ta. "Kogu meie asjaajamine läheks märksa keerulisemaks, kui peaksime veel selleks võtma tööle inimese, kes siis kõikvõimalike soodustuste üle mingisugust arvet peaks."

ASi Klementi finantsdirektor Marianne Paas ütleb, et nende ettevõtte töötajatele ei ole seni loodud mingeid lepingulisi tingimusi omatoodangu soodushinnaga ostmiseks.

"Meie müüjatele ja ka paljudele teistele töölistele, nagu näiteks õmblejad, juurdelõikuse töötajad, on tulenevalt nende töö iseloomust ette nähtud töörõivad," selgitab Paas. "Küll aga ei ole meil mingite toodangust lähtuvate soodustuste loomist ka lähitulevikus plaanitud."

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:26
    Otsi:

    Ava täpsem otsing