2. veebruar 2007 kell 9:04

Luik: usun, et Reformierakond mangus raudteelt raha

Ettevõtja Hans H. Luik usub, et Reformierakond võis raudteelt raha manguda. Ta peab justiitsminister Rein Langi erakonna südametunnistuseks, kes üritas vaigistada Edward Burkhardti paljastusi erakonna suhtes.

"Lang on Reformierakonna südametunnistus. Võib küll olla, et mu vana hea äripartner Lang tegi oma avalduse selleks, et vaigistada ameeriklase paljastusi Reformierakonna rahaküsimisest. Usun, et Reformierakond raudteelt raha tõesti mangus, selline on Reformierakonna stiil. Kui Keskerakond valija hääli rahaks vahetab, siis võtavad nad paljudest kohtadest ja piskukaupa. Reform aga küsib harva, uhketes kogustes," kommenteeris Luik Äripäevale.

Sellest hoolimata peab Luik Langi avaldust õigeks. "Miks me arvame, et kui hiigelhulk liikluspolitseinikke osutus pistisevõtjateks, siis uurimisorganeid pole paljudel kordadel samal viisil pimedaks-kurdiks tehtud? On juhtunud isegi nii, et hiiglasuure kelmuse uurimine läheb nurja, uurija aga kolib kelmi palgale tööle! Praegu on kohtuski mõni asi, kus erafirma kasutas politseid kellegi järele nuhkimiseks. Ja kui Keskerakonnaga seotud politseiveteranidel on olnud vaja mingeid uurimisi "kontrolli all" hoida, olgu maksuametis või kriminaalpolitseis, siis tuuakse ikka kohale Hemut Paabo. Ja - tehtud!" märkis Luik.

Tema sõnul ei saanud Lang aga ütlemistes kaugemale minna. "See aga ei tähenda, et ta rohkem ei teaks. Ta ei võtnud oma sõnu tagasi, arvan et ta lükkas karmima sõnavõtu lihtsalt edasi. Paneb alles andmeid kokku - Rein on süsteemne mees," kommenteeris Luik.

Hetkel kuum