23. veebruar 2007 kell 6:40

Sõjaväeluure skandaal võib maksta ameti

Sõjaväeluure nuhkis kaitseministeeriumi ametnike ja nende tuttavate järel.

Sõjaväeluure ümber viimasel ajal kerkinud skandaalid maksavad Eesti Päevalehe andmeil luurepataljoni ülemale Riho Ühtegile koha ning ta saadetakse tõenäoliselt Brüsselisse NATO Eesti esindusse "pagendusse", kirjutas Eesti Päevaleht.

Möödunud nädalal Eesti Päevalehes avalikustatud loole Eesti luurerühma ebaõnnestumisest Afganistanis lisandus eile Eesti Ekspressis ilmunud artikkel sõjaväeluure kummalistest uurimissuundadest, mis võivad viidata ka ebaseaduslikule jälitustegevusele.

Kaitseväe teabeülem major Peeter Tali ütles, et eilse seisuga oli major Ühtegi endiselt luurepataljoni ülem.

Oma kohast peab tõenäoliselt loobuma ka peastaabi informatsiooniosakonna ülem kolonelleitnant Risto Lumi.

Hetkel kuum