Hinnatõusulaine jõudis Rummu

Margit Preegel 14. mai 2007, 00:00

Eelmisel aastal liikus hinnatõus Tallinnast välja - hüppeliselt tõusid kõigepealt Muraste ja Keila-Joa korterite hinnad, 2006. aasta kevadel jõudis hinnatõus Klooga alevikku ning Paldiski linna. Sama tendentsi võis märgata Rummu, Ämari, Padise ja Harju-Risti suunas.

Võrreldes Rummu ja Ämari alevikke, siis varasematel aegadel oli Rummu alevik kõrgemalt hinnatud tulenevalt paremast infrastruktuurist, kuid viimase paari aasta jooksul on märgata, et Ämari korterite turg on aktiivsem kui Rummus ning ka hinnad 10-20% kallimad. Tänases olukorras on nii bussiühendus kui ka ligipääs teenindusasutustele mõlemas alevikus võrdväärne.

Enim on tehinguid sõlmitud kahetoaliste korteritega, mis suuremas osas on remontimata. Viimase poolaasta jooksul on aga märgata, et palju kortereid remonditakse ning mitmed on juba heas seisukorras. Korterite parem seisukord on ka üks aluseid keskmiste hindade tõusule. Siiski peab nentima, et praktiliselt kõigi Ämari ja Rummu korterelamute seisukord on väga halb ning loota jääb vaid sellele, et suudetakse luua korteriühistud ning tasapisi hakatakse maju renoveerima. Majade ja kogu ümbruskonna heakorrastamine avaldaks kinnisvara hindadele tugevat positiivset mõju.

Nii Rummu kui ka Ämari alevikes on viimase aasta jooksul märgata järkjärgulist kinnisvaraturu aktiviseerumist ning hindade tõusu. Kõnealuses piirkonnas on suurem korterite hinnatõus 2006. aastal toimunud, kuid oodata on jätkuvat stabiilset hinnatõusu, umbes 5-10% aastas.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing