14. mai 2007 kell 11:49

IMFi delegatsiooni juht: Venemaa käitumine on abiks majanduse jahutamisel

Rahvusvahelise Valuutakomitee (IMF) delegatsiooni juht Franek Rozwadowski ütles täna, et kuigi Venemaa käitumise mõju on veel vara hinnata, on iga tegur, mis majandust jahutab praegu teretulnud.

"Sellises staadiumis on veel vara öelda, kui suur mõju saab olema või kas mõju saabki üldse olema," ütles IMFi juht, vastates küsimusele, kui palju hiljutised Eesti-Vene sündmused võivad Eesti majandust mõjutada ning kuidas see omakorda avaldab mõju nn pehmele maandumisele.

Põhiküsimus on Rozwadowski sõnul see, kas Eesti majandus teeb läbi pehme maandumise või ülekuumenemine jätkub liiga kaua ning finantssurve Eestile süveneb, kirjutas Eesti Päevaleht Online. "Nendest tingimustes on iga faktor, mis soodustab mahajahtumist, abiks."

IMFi delegatsioon lõpetas täna oma iga-aastase visiidi Eestisse. Paari nädala jooksul analüüsis delegatasioon Eesti majandust ning osales umbes 60 kohtumisel.

Hetkel kuum