Mariliis Pinn • 1. juuni 2007 kell 15:22

Sokos Hotel Viru sai esimese naisdirektori

1. juunist asub Eesti suurima hotelli juhina tööle Outi Välimäki (43), kes töötas eelnevalt Soomes Sokos Hotel Vantaa direktorina. Soome suurimas jaekaubanduskontsernis SOK töötab Välimäki alates 1989. aastast.

Outi Välimäki on Viru hotelli 35-aastases ajaloos kaheksas direktor ning esimene naisdirektor, teatas firma.

„Sokos Hotel Viru ei ole ainult Eesti suurim hotell, vaid oluline sümbol nii eestlastele kui soomlastele,” ütles Outi Välimäki. „Mul on äärmiselt hea meel, et saan töötada koos ühe Eesti parima meeskonnaga ning jätkata koos nendega Viru legendi arendamist.”

Outi Välimäki alustas karjääri S-Grupis 1989. aastal. Peale koolitusprogrammi läbimist on ta töötanud mitmetel juhtivatel ametikohtadel erinevates hotellides ja restoranides. Sokos Hotel Vantaa juhina töötas ta alates 2004. aastast. Outi on kaubandusteaduste magister.

AS Sokotel on SOK kontserni tütarfirma, kes tegutseb Sokos Hotel Viru kaubamärgi all. Hotellis on 516 numbrituba, kaasaegne konverentsikeskus, suur restoranimaailm, ilukeskus ja saunad. 2007. aasta maikuus tähistas hotell 35-aastast juubelit.

Eestis suurima hotelli käive oli 2006. aastal 302 miljonit krooni, kasum 64,9 miljonit krooni. Sokos Hotel Viru täituvus oli 66%, mis ületas Tallinna hotellituru keskmist 63-protsendilist täituvust. Hotelli turuosa Tallinna hotelliturul oli eelmisel aastal hotellitubade arvu järgi 10% ning käibe järgi 16%. Seisuga 30.04.2007 töötab ettevõttes 264 inimest.

Prisma Peremarketid, Sokos Hotel Viru ja Kommest Auto on Soome kontserni SOK tütarettevõtted Eestis. SOK annab Eestis tööd 1 175 inimesele. Lisaks Soomele ja Eestile tegutseb SOK ka Lätis, Leedus ja Venemaal.

SOK on osa Soome suurimast jaekaubanduskontsernist S-Grupist, mis hõlmab ka 22 piirkondlikku ühistut ning hulgaliselt tütarettevõtteid ning annab tööd 36 000 inimesele. Kogu grupi käive ulatus möödunud aastal 1 064 miljardi kroonini.

Hetkel kuum